SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet teşvikinden haberiniz var mı?

BURSA SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRÜ ERHAN KARACA, TÜM ETKİN SANAYİCİ İŞ ADAMLARI VE İŞ KADINLARI FEDERASYONU (TESİAD) ÜYELERİNE DEVLET TEŞVİKLERİ İLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAKKINDA SEMİNER VERDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet teşvikinden haberiniz var mı?
Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan Karaca, Tüm Etkin Sanayici İş Adamları ve İş Kadınları Federasyonu (TESİAD) üyelerine devlet teşvikleri ile iş güvenliği hakkında seminer verdi.

 

 

TESİAD Genel Merkez toplantı salonundaki seminerde, Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Karaca, TESİAD üyelerine devlet teşvikleriyle ilgili sunum yaptı. Sosyal güvenlik alanında işverenler açısından birçok teşvik ve destek olduğunu ifade eden Karaca, işverenlerin çoğunun bundan habersiz olduğunu ve yararlanmadığını söyledi. Malullük, yaşlılık, ölüm sigortaları, idari para cezası, gecikme zammı ve gecikme cezası gibi konularda teferruatlı bilgiler veren Karaca, kadın, genç ve mesleki yeterliliğe sahip sigortalı istihdam teşvikinden ve Ar-Ge teşviklerinden de bahsetti.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz , 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunun yürürlüğe girmesi ile mevzuattaki dağınıklığın giderildiğini, işçi sağlığı ve güvenliğinin düzenli bir yapıya kavuşturulduğunu ifade etti. Bu kanunun uygulanması ile iş kazası ve ya meslek hastalıklarının daha ortaya çıkmadan önlenebileceğini söyleyen Yılmaz, bu konuda işveren ve işçilerin birbirlerine karşı yükümlülüklerinin olduğunun altını çizdi.
İşverenin öncelikle, çalışanlarının işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamak ve işçilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermekle yükümlü olduğunu ifade eden Yılmaz, çalışanların da iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim doğrultusunda hareket etmek ve işverenin talimatlarına uymakla yükümlü olduklarını ifade etti. Yılmaz, ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan işçilerin çalışmaktan kaçınma hakkı olduğuna dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.