SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlete hürmet yok, Çipras'a hürmet çok!

Enise DİKMEN Bursa’ya bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde karşılamaya

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlete hürmet yok, Çipras'a hürmet çok!
Enise DİKMEN
Bursa’ya bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde karşılamaya gitmeyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yunan Başbakan Çipras için koşa koşa Heybeliada’ya gitti. Kısa bir süre önce Tirilye’de denizden haç çıkarma ayini yapılmasına ön ayak olan Türkyılmaz, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu”  dedirtiyor.
CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden beri Fener Rum Patrikhanesi ile olan ilişkileri ile dikkati çekiyor. Kendi döneminde Mudanya’da Hristiyan cemaat olmamasına rağmen defalarca kültür merkezlerini ayin yapmak için Fener Rum Patrikhanesi’ne tahsis eden Türkyılmaz, nedendir bilinmez özellikle Yunan Hristiyan din adamlarına karşı büyük ilgi ve alaka gösteriyor.

HEYBELİADA’YA KOŞTU

Görev yaptığı dönemde defalarca Bursa’yı ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı’nı bir kez bile karşılamaya gitmeyen, ilçesine gelen bakanları karşılamayan ve programlarına katılmayan Türkyılmaz Yunanistan’ın Başbakanı Çipras için dün koşa koşa Heybeliada’ya gitti. Eşini de yanına alan Türkyılmaz, Çipras’ın yanına girebilmek için büyük mücadele verdi. Ruhban Okulu’nun girişinde yaşanan arbedede Çipras’ın korumaları tarafından itilen Türkyılmaz, azmederek konuk başbakanın yanına girdi.

HEDİYE VERİP FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ



Çipras ve Fener Rum Patrikhanesi hayranlığını her fırsatta gösteren, Çipras’ı Mudanya’ya getirme hayalleri kuran Türkyılmaz, Heybeliada‘ya yanında götürdüğü hediyeleri Çipras’a sundu. Çipras’la hoş sohbet görüntüsü veren Türkyılmaz, adeta zafer kazanmış komutan edası ile gerile gerile poz vermeyi de ihmal etmedi.

ÇİPRAS’LA BİR ARAYA GELDİ

Sosyal medya hesaplarından Çipras’la çektirdiği fotoğrafları yayınlayan Türkyılmaz, sanki yerel seçimi kazanmış gibi önümüzdeki dönem yapacağı barış zirvesine Çipras’ı davet ettiğini yazdı. İşte Türkyılmaz’ın o paylaşımındaki mesajı: “Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Heybeliada İstanbul’da bir araya geldik. Barışın ve kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın selamını getirdik. Sayın Çipras’ı tüm kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşadığı Mudanya’mızda önümüzdeki dönemde yapacağımız Barış Zirvesi’ne davet ettik. Mudanya Mütarekesi ile imza altına alınan barışı, sonsuza dek yaşatma adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk-Yunan dostluğunun sıcak ilişkiler ve iş birlikleriyle daha da ilerleyeceğine inancım tamdır.”

MİLLETLE KAVGALI BARIŞ GÜVERCİNİ

Mudanya’da başta partilileri olmak üzere hemen hemen her kesimle kavgalı olan, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları yani devletle ve milletle kavga eden CHP’li Hayri Türkyılmaz, barışı sonsuza kadar yaşatma adına çalışmalarını sürdüreceğini yazdı. Atatist Yunan Başbakan Çipras’a hayranlığını sık sık dile getiren Türkyılmaz’ın, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı ve bakanları dahil olmak üzere gereken saygıyı göstermemesi, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” sözünü akla getirdi.

PATRİK MUDANYA’YI KOMŞU KAPISI YAPTI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yakın dostu Fener Rum Patriği Bartholomeos, tek gayrimüslimin yaşamadığı Mudanya’da üstelik kanunlarımıza göre yasak olmasına rağmen belediyeye ait Uğur Mumcu ve Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde ayin yapıyor. Yanında getirdiği papazlarla belediye tarafından krallar gibi ağırlanan Patrik Bartholomeos, misyonerlik faaliyetlerini sürdürüyor. Başkan Türkyılmaz’da bunlara çanak tutmaya devam ediyor. Hıristiyan din adamlarına bu derece saygı gösteren ve itibar eden Türkyılmaz, birkaç yıl önce Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde İHH’nın yetimler için yapmak istediği geceye Kur’an-ı Kerim okunacak diye müsaade etmemiş, Bütünşehir Yasası ile Mudanya’ya bağlanan kırsal mahallelerde imamların kaldığı lojmanlara da astronomik zamlar yapmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.