SON DAKİKA
Hava Durumu

Dijital toplu ulaşım Bursa'da konuşuldu!

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından düzenlenen ‘Toplu Taşımacılıkta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalleşme Türkiye

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dijital toplu ulaşım Bursa'da konuşuldu!
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından düzenlenen ‘Toplu Taşımacılıkta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalleşme Türkiye Konferansı’, Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ’ın ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.
Merinos AKKM’de yapılan konferansta toplu ulaşım masaya yatırıldı. UITP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ’la birlikte Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleştirdiği etkinlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani ve BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’ın yanı sıra Türkiye ve farklı ülkelerden sektör profesyonelleri yer aldı. Konferans için Belçika, İsviçre, Almanya, İtalya, Finlandiya ve Norveç’ten Bursa’ya gelen taşımacılık uzmanları, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
AKILLI ŞEHİRCİLİK
Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hızlı kentleşmenin şehri yönetenlere farklı yetenek ve alt yapılarla iş yapma zorunluluğunu getirdiğini ifade etti. Gelişen kentlerin ‘düşük nüfus profiline sahip bölgeler için geliştirilen ulaşım metotlarıyla’ yönetilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Aktaş, her zamankinden daha fazla veriye dayalı, kontrol edilebilen ve ölçülebilen bir hizmet ağının örülmesi gerektiğini söyledi. Burada birinci sorumluluğun yerel yöneticilere düştüğünü belirten ve Bursa için bu uğurda gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Akıllı şehircilik anlayışıyla, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, ulaşımdan eğitime-enerjiden çevreye kadar birçok alanda ihtiyaçları tek tek belirleyebiliriz. Bu analizlerden yola çıkarak, maksimum hizmet üretebiliriz. Olayın sadece ulaşım boyutunda değiliz. Su tüketiminden otopark kapasitesine, otobüs-raylı sistemdeki kişi sayısından araçlardaki klima durumuna kadar birçok alanda yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.
“BABADAN KALMA USULLER GERİDE KALDI”
Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada, artık şehirlerin babadan kalma usullerle yönetilemeyeceğine değindi. Dünyada dijital gelişime ayak uydurmanın zorunlu olduğunu vurgulayan ve Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da sayısal verilerin kullanılması yönünde ciddi adımlar attıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Kritik seviyelere ulaşan şehir içi ulaşımda akıllı kavşak uygulamalarıyla vatandaşımıza bir nebze olsun nefes aldırdık. Bazı bölgelerde yaşanan ciddi sıkıntılar bu uygulamayla aşılmış oldu. Peki yeterli mi, hayır. Bu daha başlangıç. Trafiğin ölçülebilir, verimli ve yönetilebilir olması yönünde ihtiyaç olan teknolojik alt yapı ve donanımı oluşturmamız gerekiyor. En fazla 2 yıl içerisinde Bursa’da trafik konusunu şehrin gündeminden çıkarmayı düşünüyoruz. Buna yönelik ciddi çalışmalar içerisindeyiz” diye konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.