SON DAKİKA
Hava Durumu

Dilek ağacı, kadınların dayanışmasını simgeleyecek

Bursa'da Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan 'dilek ağacı', 10 mahalleyi gezerek kadınların dayanışmasını anlatacak

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2013 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan 'dilek ağacı', 10 mahalleyi gezerek kadınların dayanışmasını anlatacak.



Bursa Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile birlikte farklı bir etkinliğe imza attı. '8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan dilek ağacı, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Bir arada olmayı ve paylaşımı simgeleyen 'dilek ağacı', 14 Mart 2013 tarihine kadar 10 mahalleyi gezecek. Dilek ağacı, kadınların hayatlarına yön veren kararları alabilmesi, görüşlerini korkmadan ifade edebilmesi, paylaşım ve dayanışmayı simgeleyen bir obje olacak.

Sabancı Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Ece Budak’ın tasarladığı dilek ağacı, metal teller, yemeni ve nazar boncuğundan oluşuyor.

Budak, şu bilgileri verdi: "Kadınlar, altında belirli diyalogları açabilsin, kadınlarla etkileşimli bir şey olsun istedik. Mor Salkım Derneği Başkanı Dilek hanımla tanıştık, ağacın ilk tasarımını gördü. Çok beğendiler ve bu proje ortaya çıktı. Bursalı kadınlar için bu projeyi daha da geliştirebileceğimizi konuştuk. Bende yeni eklemeler yaparak ağacı bu hale getirdim. Biraz da olsa, kadınların anonim bir şekilde kendilerini ifade edebilmelerini, yazabilmelerini, çok önemli bir adım olarak görüyorum."

Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Vural da projedeki amacın, yaşanan kadın sorunlarına dikkat çekmek, kadınların istek ve önerilerini paylaşabildiklerini göstermek olduğunu ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.