SON DAKİKA
Hava Durumu

Dilipak: 'Yeni Dünyanın lideri Türkiye olacak'

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK YERLEŞKESİ ASIM KOCABIYIK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILAN KONFERANSTA KONUŞAN DİLİPAK, YENİ DÜNYANIN ŞEKİLLENDİĞİ ORTADOĞU’DA TÜRKİYE’NİN ROLÜNÜ ANLATTI. (HURŞİT TOPAL/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dilipak: 'Yeni Dünyanın lideri Türkiye olacak'
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, “Yeni bir dünya kurulacak ve biz o dünyanın önderi olacağız” dedi.
 

 

Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde yapılan konferansta konuşan Dilipak, yeni dünyanın şekillendiği Ortadoğu’da Türkiye’nin rolünü anlattı. Sömürgecilik tarihi, savaşlar, açlıklar, kıtlık ve kapitalizmin geldiği nokta hakkında açıklamalarda bulunan Abdurrahman Dilipak, “Batı medeniyeti, Kızılderililerin kanı, kara derililerin gözyaşı, sarı derililerin kültürleri üzerinde kuruldu. Modern batının üniversiteleri de bu kan, gözyaşı ve kültürün üzerinde yükseldi. Bugün Suriye, Irak, Yemen ve Libya’da günde ortalama 300 insan ölüyor. Ruanda’da 19 yıl önce 2 milyon insan öldürüldü, 2 milyon insan sakat bırakıldı. 2 milyonun üzerinde insan da göçe zorlandı. Halbuki Ruanda’nın nüfusu sadece 7 milyon 500 bindi. 1 ve 2. dünya savaşlarında soğuk savaş döneminde de toplam 50 milyon insan öldü. Batı sömürgeciliğinin mantığında günümüzde 1 damla kan 1 damla petrol oldu” diye konuştu.

"TÜRKİYE YENİ GÜÇ"
Dilipak, dünyanın en zengin 61 kişisinin servetinin geride kalanların yarısının toplam servetinden daha fazla olduğunu, başta Nijer olmak üzere sömürülen birçok ülkede yoksulluk hiyerarşisi içinde de aynı paradoksun bulunduğunu vurguladı. Dilipak, Türkiye’nin bu kapitalist sömürgeci düzende yeni bir güç olarak ortaya çıktığını söyledi. 300 milyon dolar borç için IMF kapılarında 6 ay bekletilen bir ülke seviyesinden, Somali’ye, Suriye halkına 7 milyar dolarla sahip çıkan Türkiye seviyesine gelindiğini, ecdadın fethettiği 110 ülkeye artık THY ile uçulabildiğini anlatan Dilipak, yakın tarihle ilgili hafızaları tazeleyen önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da dinlediği konferans ilçe halkından büyük ilgi gördü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.