SON DAKİKA
Hava Durumu

Dinar Belediyesine Bursa'dan ödül

Dinar Belediyesi, 'Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu'nda teşvik ödülü aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Bel

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dinar Belediyesine Bursa'dan ödül
Dinar Belediyesi, 'Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu'nda teşvik ödülü aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Bursa Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu'nda yaşlanma ve yaşlılık konusunda başarılı çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşlarına ödül verildi.

 

 

Dinar Belediyesi, 'Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu'nda teşvik ödülü aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Bursa Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu'nda yaşlanma ve yaşlılık konusunda başarılı çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşlarına ödül verildi. Yerel anlamda gerontoloji ve yaşlılara yönelik çalışmaları ile öne çıkan Dinar Belediyesi de ödüle layık görüldü. Sempozyum kapsamında panel ve oturumlar düzenlenerek bilgi alışverişinde bulunuldu.
Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, “Kent-yaşlı-sosyal hayat” adlı oturuma konuşmacı olarak katıldı ve “Toplumsal hayat, yerel yönetim ve yaşlılık politikaları” konulu sunum yaptı. Sempozyumun çok faydalı olduğunu belirten Acar, "İki gün boyunca tüm akademisyen ve bilim adamları sempozyumda bizleri bilgilendirdi. Umarım bunun devamı gelir. Çünkü her geçen gün yaşlanan bir toplumdayız. Bugün 60 yaşın üzerinde on milyon vatandaşımız var. Yaşlılarımıza sahip çıkmamız ve onların kaliteli yaşam sürmeleri için çalışmamız lazım . Belediyelere birçok görev düşüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da kaynak hususunda belediyeleri desteklemesi gerekiyor. Bugün güzel bir teşvik ödülü aldık. Uluslararası Gerontoloji Günlerini Dinar'da yaptık. Bu bizim yaşlılarımıza değer verdiğimizi gösteriyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.