SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanetin fitresi 15 lira, Altepe'nin menüsü 55 lira

    İsveçli bir yapı market firması iftar menüsünü 15,95 olarak duyururken, Bursa halkına hizmet vermek için açılan BURFAŞ t

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 01:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyanetin fitresi 15 lira,  Altepe'nin menüsü 55 lira
 

 

İsveçli bir yapı market firması iftar menüsünü 15,95 olarak duyururken, Bursa halkına hizmet vermek için açılan BURFAŞ tesislerinde bir menü 55 liraya satılıyor. Vatandaş soruyor; “Hani burası sosyal tesisti?”

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni iş bilmez bir tüccar mantığı ile yöneten Recep Altepe ve ekibi, her alanda tartışma oluşturacak işlere imza atıyor. Göreve geldiği günden beri attığı her adımla ve her projesi ile tartışılan, aldığı kararlarla kamuoyunda büyük tepki toplayan Recep Altepe, asıl görevi hizmet etmek olan belediyeyi adeta ticari bir kuruluş haline getirmek için elinden geleni yapıyor. Bursa’da trafik başta olmak üzere belediyenin çözmesi gereken onlarca sorun varken, sosyal tesis adı altında işletmeciliğe soyunan Altepe yönetimi, hamamdan otelcilik hizmetine, balık ekmekten dönere, cağ kebaptan ızgaraya kadar sayısı 40’ı aşan işletmede hizmet vermeyi vaad ediyor.

ADI SOSYAL TESİS AMA…

Bursa merkez ve hemen hemen tüm ilçelerde birbiri ardına açılan restoranlar, kamu imkânları ile inşa edilerek hizmete başlarken, adları sosyal olsa da sosyal kesimlere hizmet vermiyor. Fiyatları ile lüks restoranlarla yarışan BURFAŞ sosyal işletmeleri, toplumun geniş kesimlerinin sadece karşıdan bakabileceği lokantalar olarak devam ediyor. Tesisler bu görüntüsü ile belli bir kesimin lokali gibi hizmet veriyor, halktan uzak duruyor.

AİLE İFTARI 10 FİTRE EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURFAŞ tarafından işletilen sosyal tesislerde bu Ramazan iftar menüleri 35 ile 55 lira arasında değişiyor. Yani 4 kişilik bir aile BURFAŞ’ta iftar yapmak isterse 140 lira minimum ücret ödemek zorunda. “Sahura da kalalım, kahvaltı eder öyle gideriz” derseniz kahvaltı tabağı için kişi başı 25 lira ödemek zorundasınız. Yani 100 lira ez az sahurdaki kahvaltının maliyeti. Fincanda çay içmek isterseniz 3.50 lira, tost ise 8.50 lira.

YAPI MARKETTE İFTAR 15.95 LİRA

Oysa sosyal tesis olmayan İsveç Merkezli bir yapı market bünyesinde faaliyet gösteren restoranda kişi başı iftar menüsü 15.95 lira. 4 kişilik bir aile 63.60 liraya oruç açıp iftar yapabiliyor. Üstelik BURFAŞ tesislerinde 25 lira olan kahvaltı tabağını bu restoranlarda 5-6 lira gibi cüzi bir rakamla almak mümkün.

İSTANBUL’DA 35 LİRA

Bir örnek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verelim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kentin farklı noktalarında hizmet veren sosyal tesisler 35 lira fiks menü ile hizmet veriyor. İstinye, Florya, Emirgan gibi Türkiye’nin en lüks semtlerinde hizmet veren bu tesislerin rakiplerindeki fiyatlar ise en az 8-10 misli. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halkın geniş kesimlerinin İstanbul’un en gözde noktalarında iftar açmasına imkân tanırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, fahiş fiyatlarla halkı tesislerden uzak tutma çabasında.

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

İlçe belediyesi olmasına rağmen Mustafa Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden aşağı kalmıyor. Sümbüllü Bahçe Konağı, Dobruca Değirmen başka olmak üzere çok sayıda adı sosyal olan Osmangazi Belediyesi’nin tesislerinde de iftar menüleri 45 lira. Lokanta sınıfındaki İstasyon Tesisi’nde ise menü 30 lira. Standart bir lokantada 15-20 liraya satılan menüler, belediyenin sosyal tesisinin ayrıcalığı (!) nedeniyle daha yüksek bir ücretle vatandaşa servis ediliyor. Yani  belediyenin asıl işleri beklerken, restoran işleri aldı başını gidiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.