SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'ndan birlik çağrısı

Bursa'nın Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde 4 gündür devam eden gerginliğin ardından Bursa Diyarbakır Tanıtma Kültür Vakfı Bursa Şube Başkan

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde 4 gündür devam eden gerginliğin ardından Bursa Diyarbakır Tanıtma Kültür Vakfı Bursa Şube Başkanı Nevzat Kaçmaz birlik ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Diyarbakır Tanıtma Kültür Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Nevzat Kaçmaz, herkesi itidalli olmaya çağırarak, "Uzun zamandır ülkemizde birtakım güç odakları tarafından Kürt-Türk çatışmasına dönüştürülmek için oynanan oyunlar bugünlerde Bursa'mızın Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde boy göstermiştir. İstenmeyen ve hoş karşılanmayan bu tür provoke olaylar neticesinde, yıllardır bir birleri ile kardeş olarak yaşayan mahalle halkı bir birine düşürülmek istenmiş ve olaylar çıkarılmıştır. Mahallelerde istenmeyen gergin ortamlar oluşturulmaya çalışılmıştır. Terör ve terörizmin iç karışıklıklardan faydalandığını ve yurt sathına yayılmak istendiğini aynı zamanda bir kaos ortamı oluşturmak istediklerini biliyoruz. Butür olaylar Bursa'nın ismine yakıymamaktadır. Senelerce komşuluk yapan ailelerimiz arasındaki kardeşlik duygularını istismar etmek isteyen kötü niyetli kişilere devletimiz ve halkımız gerekli cevabı verecektir. Birlikte yaşama hakkı insanların elinden alınamayacaktır. Bizler, sorumluluk sahibi kitle örgütleri olarak buna müsaade etmeyeceğimiz gibi ülke mozaindeki kardeşlik bağları da hiçbir zaman göz ardı edilmeyecektir. Yaşanan olaylar karşısında tüm insanlarımızı birbirlerine sevgi ve saygı ile bakmalarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte yaşama gayreti içerisinde olduklarının mesajını vermelerini istiyoruz. Halkımızı itidalli olmaya davet ediyoruz. Barış ve kardeşlik ortamında tüm ülkemize örnek gösterilen Bursa'daki huzurun devamını diliyoruz. Yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.