SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğayı 'doğada bir gün'ile öğreniyorlar

Bursa'da bir organizasyon firması tarafından uygulanan proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri, piknik alanında kurulan 40 farklı oyun

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğayı 'doğada bir gün'ile öğreniyorlar
Bursa'da bir organizasyon firması tarafından uygulanan proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri, piknik alanında kurulan 40 farklı oyun parkuruyla doğayı daha yakından tanıyabiliyor, çevre bilinci kazanıyor.

 

 

 

Projenin Bursa Koordinatörü Mehmet Ufuk Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğada bir gün geçiren çocukların normal hayatlarından dışarı çıkmalarının sağlandığını dile getirdi.

Çocukların doğada maalesef günümüzde çok fazla yer alamadıklarını ifade eden Kaçar, "Doğada geçirecek bir zaman fırsatı bulamıyorlar. Günümüz çocukları dışarıda gerçekleştirilen bir organizasyonda bulunmak için zorluk yaşıyor. Bu proje çocukların doğada keyifli bir gün geçirmeleri, doğayı tanımaları öğretmenlerinin eşliğinde farkındalığı artırarak ekip ruhunu yaşamaları gruplar ve sınıflar arasındaki mücadeleyi yaşamalarına imkan sağlıyor." dedi.

Alanın sabah saatlerinde açıldığını anlatan Kaçar, şunları kaydetti:

"Sabah vakti bir kuşluk vaktimiz ve daha sonrasında verdiğimiz bir yemeğimiz var. Yemekten sonra oyun parkurlarına geçiliyor. Yaklaşık 40 oyun parkurumuz var. Bu öğrencilerin başında kendi eğittiğimiz kişiler var. Bu eğitmenler üniversitelerin beden eğitimi bölümünden mezun veya profesyonel sporculardan oluşuyor. Öğle yemeğinden sonra da alanımız 15.30'da kapanıyor. Öğrenciler burada sabahtan akşama kadar öğretmenlerinin gözetiminde, liderlerimizin oyun oynatmasıyla da devam eden bir proje. Parkurlarda kullanılan malzemeler tamamen doğada bulunan malzemelerden oluşuyor. Burada oynanan oyunlar öğrencilerin müfredatlarını da destekliyor."

"Çıkrık" oyununun derslerde makara sistemlerinin birebir uygulaması olduğunu belirten Kaçar, çocukların hem oynadığını hem de eğlenceli vakit geçirdiğini söyledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.