SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'dan Bursalı Yatırımcılara İşbirliği Çağrısı

 Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğu Türkistan Bölge Valiliği'nin Bursalı inşaat sektörü yatırımcılarını ülkelerinde yatırım yapmaya

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2013 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2013 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğu Türkistan'dan Bursalı Yatırımcılara İşbirliği Çağrısı
 Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğu Türkistan Bölge Valiliği'nin Bursalı inşaat sektörü yatırımcılarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet ettiğini açıkladı. 

Türkiye ile Kazakistan Cumhuriyeti arasında çok yönlü, güçlü, ekonomik ticari, turistik, kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin olduğunu belirten Harput, "Bu ilişkilerin paralelinde 2 yıldan beri Bursa ile Doğu Kazakistan eyaleti arasında da yine aynı şekilde çok güçlü ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler başlatılmıştır. Son olarak Doğu Kazakistan Bölge Valiliği’nden Valiliğimize hitaben yeni bir teklif, talep yazısı gelmiştir. Ben özellikle bu hususu Bursalı vatandaşlarıma ama özellikle de Bursalı yatırımcılara, iş adamlarına, müteahhit firmalara duyurmak istiyorum. Çünkü bu yatırım talepleri Doğu Kazakistan Bölge Valiliğinin bize göndermiş olduğu 7 ayrı yatırımcı talebinin toplam tutarı 1 milyar dolara yaklaşmaktadır. Bu tabi Bursa için dünya vizyonu olan dünya tecrübesi olan Bursa için önemli bir fırsattır" dedi.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Başka inşaat olmak üzere Bursalı yatırımcıları kardeş Kazakistan’da yatırım yapmaları konusunda tavsiyeed bulunan Harput, "Kendileri zaten Türkiye’ye özel bir ilgi gösteriyorlar. Bu yatırımlarla bölgeler arasındaki kardeşliğimiz daha da güçlenecektir. Doğu Kazakistan’ın başkenti Öskemen şehrinde bir çocuk yuvası tesisi inşaatı ve işletilmesi, yine Öskemen şehrinde 300 yataklı multi disipliner hastane inşaatı ve işletilmesi, yine Semey şehrinde 200 yataklı bir çocuk hastanesi inşaatı, yine Öskemen şehrinde 600 seyirci kapasiteli bir sirk inşaatı, yine Semey şehrinde bir buz pateni sarayı inşaatı, yine Doğu Kazakistan'ın başkenti Öskemen’de bir palyatif yardım ve hemşire bakım merkezi inşaatı ve yine Öskemen şehrinde bir Kazak Türk Lisesi yatılı okul inşaatı okul ve pansiyonlarıyla beraber inşa edilmesi gerek. Doğu Kazakistan Bölge Valiliği bu inşaatlar için bize resmen talepte bulunmuşlardır. Yatırımcı firmalarımıza ben de buradan çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.