SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri'nden ortak açıklama!

Bursa'da bulunan 24 Doğu ve Güneydoğu Derneği ortak basın toplantısı ile terörü lanetledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2015 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğu ve Güneydoğu Dernekleri'nden ortak açıklama!
Bursa'da bulunan 24 Doğu ve Güneydoğu Derneği ortak basın toplantısı ile terörü lanetledi.
Ahmet KAYAHAN
Son günlerde artan terör olayları dolayısıyla Bursa'da bulunan 24 Doğu ve Güneydoğu Derneği ortak bir basın açıklaması ile terörü lanetledi.Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen programda 24 derneği temsilen Van Burvander Derneği Başkanı Prof.Dr. Fikri Pala açıklamalarda bulundu.
"TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"
Konuşmasına son zamanlarda yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitleri anarak başlayan Pala, "Bu ülke hepimizin,şehitler hepimizin şehitleri son günlerde yaşanan olaylar üzücü Peygamberimiz (S.A.V) 'in duasıyla müşerref olmuş Mehmetçiğimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan Rahmet,acılı ailelerine başsağlığı,sabır ve metanet diliyoruz." dedi.
"TERÖRÜN DİLİ,DİNİ,IRKI YOKTUR!"
Terörün hepimizin ortak sorunu olduğunu dile getirerek konuşmasına devam eden Pala açıklamasına, "Terör konusunda dik duruşumuzu bozmamamız gerek. Batı illerinde yaşanan yağmalama ve saldırılara bir son vermemiz gerekiyor çünkü terörün dili,dini,ırkı yoktur hepimizin ortak meselesidir. Terör bir insanlık suçudur ve hiç bir şekilde desteklenemez bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızda bizlerle aynı düşüncedeler." sözleriyle açıklamasını tamamladı.
"TÜRKİYE HEPİMİZİNDİR"
Pala, "Türkiye,Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı,Çerkez'i, Zaza'sı, Abaza'sı, Gürcü'sü, Boşnak'ı, Arnavut'u, Arap'ı, Roman'ı, Pomak'ı, Alevi'si ve Sünni'si ile bizler her birimiz birer bütünüz bu bütünlüğün, bu kardeşliğin bozulmaması gerek. Biz Doğu ve Güneydoğu Dernekleri olarak teröre karşı elimizi taşın altına sokmaya ve elimizden ne gelirse yardım etmeye hazırız." sözleriyle basın toplantısını tamamladı. Toplantıya: Adıyamanlılar Derneği, Ağrılılar Derneği, Ardahanlılar Derneği, Batmanlılar Derneği, Bingöllüler Derneği, Bitlis İli ve İlçeleri Derneği, Dersimliler Derneği, Diyarbakırlılar Derneği, Erzincanlılar Derneği, Erzurumlular Federasyonu, Gaziantepliler Derneği, Iğdırlılar Derneği, Kahramanmaraşlılar Derneği, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu, Kars Serhat Derneği, Malatya Darende Derneği, Malatyalılar Derneği, Mardinliler Derneği, Muş Eğitim Vakfı, Muş İlder Derneği, Muş Musder Derneği, Siirtliler Derneği,Şanlıurfalılar Derneği, Van Burvander Derneği katıldı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.