SON DAKİKA
Hava Durumu

Doktorların Ömür Biçtiği Hasta Organ Bağışı İle Hayat Buldu

Bursa'da doktorların ömür biçtiği karaciğer hastası Seyfullah Bayrak, İnegöl ilçesinde beyin kanaması geçiren yaşlı bir kadının bağış

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2013 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doktorların Ömür Biçtiği Hasta Organ Bağışı İle Hayat Buldu
Bursa'da doktorların ömür biçtiği karaciğer hastası Seyfullah Bayrak, İnegöl ilçesinde beyin kanaması geçiren yaşlı bir kadının bağışlanan organı sayesinde tekrar sağlığına kavuştu. 

Beyin kanaması sonucu kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki Gülsün Pakoğlu’nun organları, ailesi tarafından bağışlandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel bir hastaneden gelen ekipler, bağışlanan iki böbrek ve karaciğeri almak için zamanla yarıştı. Operasyonla alınan Pakoğlu’nun karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, böbrekleri ise özel hastaneye götürüldü. Böbrekler dün diyalize bağlı yaşayan Hasan Berber ve Arif Kurtçu'ya nakledilirken, karaciğer ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde Seyfullah Bayrak (60) isimli hastaya nakledildi. Uzun süren operasyonun ardından yeni karaciğerine kavuşan Bayrak, tekrar eski güzel günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.
12 yıldır karaciğer nakli için beklediğini ifade eden Bayrak, "Bu organı veren herkese teşekkür ederim. Benim gibi nice arkadaş organ bekliyor. Sağlığıma ve sıhhatime kavuştum. Herkesin organ bağışına destek vermesi gerek. Şimdi çok iyiyim. Artık daha rahat gülümsüyorum. Organ nakli konusunda herkes anlayışlı olmalı. Çünkü yarın onlar da benim gibi olabilir" dedi.

"1-2 AY DAHA GECİKSEYDİ BU ŞANSINI BULAMAYACAKTI"
Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya ise, "Hastamızın durumu çok iyi. Konuşuyor ve rahat rahat yemek yiyor. Bu hastamızın organ nakli açısından çok az bir zamanı kalmıştı. Karaciğerde kronik hastalık vardı. Bu zeminle gelişen tümör vardı. Daha önce ameliyat olmuştu. Ama bu yeterli olmadı. Bu tedavi ile uzun süre daha yaşamını devam ettireceğini düşünüyorum. Belki 1-2 ay gecikseydi, organ bulunmasaydı belki bu yaşama şansını da kullanamayacaktı. Bu yüzden herkesin organ bağışına önem vermesini istiyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.