SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolandırıcılara 160 bin lira kaptırdı

Bursa'da bir kadına cep telefonu veren ve bu cihaza kaydettikleri "155" numarasını kendi hatlarına yönlendirerek güven sağlayan 2 kişi, kadının 160 bin lirasını aldı. Zanlılardan S.A. Ankara'da polis tarafından yakalandı. ( Anadolu Ajansı - Uğur Ulu )

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dolandırıcılara 160 bin lira kaptırdı
Bursa'da bir kadına cep telefonu veren ve bu cihaza kaydettikleri "155" numarasını kendi hatlarına yönlendirerek güven sağlayan 2 kişi, kadının 160 bin lirasını aldı. Zanlılardan biri, Ankara'da polis tarafından yakalandı.







Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan S.B'yi (62) ev telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı.

Telefondaki kişi kadına, banka hesabından terör örgütüne para aktarıldığının belirlendiğini, bu nedenle bankada bulunan paralarını çekerek eve gelecek olan "polise" teslim etmesi gerektiğini ifade etti. Zanlı, kadına bankadaki paralarının seri numaralarının kendileri tarafından alındığını, soruşturma tamamlanınca bunları iade edeceklerini ve bir süre sonra evine gelecek kişinin kendisine vereceği cep telefonundan irtibat kurmaya devam edeceklerini de söyledi.

Daha sonra S.B'nin evine gelen kişi, polis olduğunu belirterek ona eski bir cep telefonu verdi. Diğer şüpheli ise bu telefondan aradığı kadınla yeniden irtibata geçti. Kadını polis olduğuna ikna etmek isteyen telefondaki kişi, ona isterse telefonu kapatıp, kendisine verdikleri cep telefonuyla 155'i arayabileceğini belirtti.

Şüphelilerin daha önceden kendi hatlarına yönlendirdiği cep telefonundan 155'i arayan kadın, telefona aynı kişinin cevap verdiğini görünce zanlının polis olduğuna inandı. Bunun üzerine bankaya giden kadın, hesabındaki 160 bin lira parayı çekerek evine geldi. Daha önce kendisine cep telefonu getiren kişi, yeniden kadının evine gelip 160 bin lirasını aldıktan sonra uzaklaştı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan S.B, durumu polise bildirdi. Çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paraları alıp giden kişinin yaklaşık bir ay önce aynı suçtan cezaevinden çıkan S.A. (43) olduğunu tespit etti.

S.A'nın Ankara'da bulunduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.

Bursa'ya getirilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis, diğer zanlının yakalanması için çalışma başlattı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.