SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolandırıcıların PKK oyununa aldandı, gerçek polise inanmadı

Bursa'da ölen oğlunun eşine ev almak için para biriktiren emekli vatandaş, dolandırıcıların, "Hesabını örgüt kullanmış. Bize para yolla"

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2012 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2012 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ölen oğlunun eşine ev almak için para biriktiren emekli vatandaş, dolandırıcıların, "Hesabını örgüt kullanmış. Bize para yolla" demesi üzerine gittiği PTT şubesinde kendisini engellemek isteyen polise uzun süre inanmadı.

Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk babası Ahmet Toker'i (58) arayan dolandırıcı, kendilerini başkomiser olarak tanıtıp, "Örgüt kimlik bilgilerine ve banka hesaplarına ulaşmış. Bu bilgiler seni zor duruma düşürür. Evine baskın olacak, biz sana yardım edeceğiz" dedi. Sahte polis, yaşlı adama parasını seri numaralarını kontrol etmeleri için verdikleri hesap numarasına acil olarak yatırmasını istedi. Durumu evde bulunan karısı ile paylaşan Ahmet Toker, ölen oğlunun eşine ev almak için biriktirdiği 5 bin lirayla yola çıktı.

Dolandırıcıların telefonu kapatmamasını söyleyip sürekli olarak oyaladığı Toker, bindiği belediye otobüsünde de telefonla konuşunca duyarlı bir vatandaşın dikkatini çekti. Yaşlı adam Mudanya yolu üzerindeki Organize Sanayi Durağı'nda otobüsten indi. Şüphelenen vatandaş 155'i arayarak durumu ihbar etti. Bunun üzerine alarma geçen ekipler, yaşlı adamı aramaya başladı. Bu sırada telefon ile konuştuğu dolandırıcıdan parayı nasıl yatırması gerektiği talimatını alan Toker, Organize Sanayi PTT Şubesi'nde sıraya girerken polislerle karşılaştı. Resmi ekipler, yaşlı adamdan telefonu kapamasını istedi. Ancak Toker, kendisinin başının dertte olduğunu belirterek, para yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine polis, yaşlı adamın elinden telefonu alarak olaya müdahale etti. Son anda dolandırılmaktan kurtulan Ahmet Toker, polislere teşekkür ederek ifade için karakola götürüldü.
Bir süre önce kendisine Emniyet Genel Müdürlüğünden, "Bu tür olaylara ve kişilere inanmayın. Polis kimseyi banka şubesine çağırmaz" yazılı uyarı mesajı aldığını belirten Ahmet Toker, panik ve heyecanla telefondaki kişiye inandığını kaydetti. İçinden bir sesin bir yanlışlık olduğunu söylediğini anlatan Toker, "Polis yardım etmek istedi. Onu bile dinlemedim. Çok üzgünüm" dedi.

Parayı ölen oğlundan geriye kalan gelinine daire almak için biriktirmeye başladığını anlatırken duygulanan Toker, "Benim için çok büyük bir paraydı. Allah yardım etti. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.