SON DAKİKA
Hava Durumu

Domatesli dondurma beğeniye sunuldu

Domatesiyle meşhur Karacabey'de bir pastahane domatesli dondurma imal edip satışa sundu. Karacabey halkına 45 yıldır hizmet veren Konak Pastanes

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Domatesli dondurma beğeniye sunuldu
Domatesiyle meşhur Karacabey'de bir pastahane domatesli dondurma imal edip satışa sundu.
Karacabey halkına 45 yıldır hizmet veren Konak Pastanesi bir ilke imza atarak sıcak yaz günlerine yeni bir tad ekledi. Pastacı Selçuk Eriş, son günlerde ilçe çiftçisini yakından ilgilendiren bir konuya el atarak, domatesli dondurma yaptı. attı. Domates üreticisinin büyük zarar ettiğini üzülerek gördüğünü belirten Eriş, domatesin sadece salça sektöründe değil, farklı sektörlerde de kullanılabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

Eriş, “Çeşit çeşitli dondurmalar yapıyoruz. Bunların hepsi meyve ağırlıklı. Araştırmalarıma göre Türkiye’de domatesten yapılmış bir dondurma yok. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Karacabey bir zamanlar soğanı ile anılıyordu. Ne yazık ki soğanımızın eski özelliği kalmadı. Ve son yıllarda ise çiftçilerimizin kırmızı elmas diye tabir ettiği domatese ağırlık verildi. Ancak bu yıl çiftçiler domatesten de umduklarını bulamadı. Domatesin sadece salça sektöründe değil de farklı alanlarda da kullanılabileceğini göstermek için domates dondurması yapmayı denedim. Başarılı olduğuna inanıyorum. Takdir ilçe halkımızın” dedi.

Bu arada domatesli dondurmanın tadına ilk bakanlar Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ve Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan oldu.
Kaymakam Yolcu, Karacabeylilere yeni bir tat sunan Selçuk Eriş’i tebrik ederken, KTSO Başkanı Güncü de, domatesin farklı alanlarda da kullanılabileceğini gördüklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.