SON DAKİKA
Hava Durumu

Dönüş başladı, otobüsler hem yolcu hem kurban eti taşıyor

Kurban Bayramı sebebiyle binlerce şehirlerarası yolcu otobüsü yollara çıktı. Yüzbinler, bayram tatilini yakınlarının yanında geçirmek içi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2012 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2012 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurban Bayramı sebebiyle binlerce şehirlerarası yolcu otobüsü yollara çıktı. Yüzbinler, bayram tatilini yakınlarının yanında geçirmek için gittikleri memleketlerinden dönüşe geçti. Dönüş yolunda vatandaşlar yolcu otobüslerinde, hem kışlık erzaklarını hem anne-babalarının yanında kestikleri kurbanlıklarının etini de otobüslerle yaşadıkları bölgeye getiriyor.

 Kurban Bayramı sebebiyle terminallerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Otobüs firmaları, yoğunluğu eritmek amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın D2 ve B2 belgeli, daha çok turistik taşımalarda kullanılan otobüsleri de devreye soktu. Böylece yoğunluk önemli ölçüde azaldı ve vatandaşlar da mağdur olmadı. Bayramı yakınlarının yanında geçiren vatandaşlar ise artık dönüş yoluna geçti.
 

BAYRAM TATİLİYLE BİRLİKTE ERZAK TAŞIMA DÖNEMİ DE BAŞLADI
Anadolu'da geleneksel yöntemlerle üretilen kışlık erzak, otobüs ve kamyonlarla büyük şehirlere taşınıyor. Bayram tatiline giden vatandaşlar, turşusundan reçeline, kuru gıdadan peynirine kadar her şeyi memleketinden getiriyor. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, böylece hem doğal hem ucuz hem de kaliteli ürün yemenin mutluluğunu yaşıyor.

Memleketten gelen erzaklar, şehirde yaşayan vatandaşa ekonomik anlamda da rahat bir nefes aldırıyor. Vatandaşlar, yaptıkları bayram ziyaretinde hem bayramı yakınlarıyla birlikte geçirdi hem de kışlık yiyeceklerinin bir bölümünü memleketlerinden temin etti. Bazı vatandaşlar da kurbanlarını özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yakınlarının yanında kesmeyi tercih etti. Giderken sadece bir bavulla giden vatandaş, dönüş yolunda otobüslerin bagajlarını dolduruyor.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de hem yolcu hem de bagaj yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar hem erzaklarını hem de kurban etlerini otobüslerle getirdi. Otobüs kaptanları, "Yolcularımız hem ziyaret yapıyor, hem de kurbanlarını daha ucuz olduğu için memleketlerinde kesiyor. Kurban etlerini ise düzenli koydukları koli ve çuvallarla ikamet ettikleri yerlere getiriyor." dedi. Bazı vatandaşlar, memleketlerinde daha ucuz olduğu için kurbanlıkları orada kesmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.