SON DAKİKA
Hava Durumu

Duba koyana ceza

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yol üzerine araba park etmesin diye duba koyan iş yeri sahiplerine polis ekipleri tarafından ceza yağdı. Bursa'nın Karaca

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Duba koyana ceza
Bursa'nın Karacabey ilçesinde yol üzerine araba park etmesin diye duba koyan iş yeri sahiplerine polis ekipleri tarafından ceza yağdı.
Bursa'nın Karacabey ilçesinden hemen hemen her sokak ve caddede üzerindeki dükkan sahiplerinin kendilerine ait olduğunu düşündüğü kapı önlerine koyduğu zincir, duba ve beton gibi engellerin, belediye ve trafik ekipleri tarafından yasaklandı. Karayolları Trafik Kanunu’nun 14. maddesi gereği yol üzerine bırakılan kasa, duba, sandalye gibi malzemelerin fotoğrafını çekerek sahiplerine ceza kesen yetkililer, bu tür uygulamayı yapan kişilerin trafiği aksattığını belirterek, "Herkes dikkat etsin. Cadde ve sokaklar toplumun her kesiminin. Hiç kimse kapatmaya kalkmasın. Uyarılarımızı dikkate alsınlar. Yoksa ekipler 391 lira ceza kesmek zorunda kalır" diye uyarıda bulundu.
Yetkililer, özellikle işyerleri önlerine reklamlı dubaların, sandalye, kasa, mantarların ve zincirlerin konularak bu alanlara araç park edilmesinin mekan sahipleri tarafından yasaklanmasının suç olduğunu belirtti. Uyarılara kulak asmayanlar hakkında işlem yapılacağını söyleyen yetkililer "Dükkan ve ev sahiplerinin buralara duba benzeri engeller koyarak kapatmaya yetkisi yok. Kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması suç teşkil etmektedir. Bu tür durumlarda yetkililere bildirin" diye uyarıda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.