SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğünler de kesmedi!

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, düğün mevsimi başlamasına rağmen sektörün hareketlenmediğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, düğün mevsimi başlamasına rağmen sektörün hareketlenmediğini söyledi. 



 

Çin'in Guanzo, İtalya'nın Milano şehrinde ve İnegöl'de yapılan 3 fuarı değerlendiren Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Çin'de yapılan fuara İnegöl'den 23 firma katıldı. Dünyanın en büyük fuar alanı olan bir yer. Bizde mobilyacılarımızla fuarı gezdik. Gördüğümüz kadarıyla büyük üretim alanları var. Fakat fiyatların o kadar düşük olmadığını gördük. Orada da hayatın pahalı olduğunu gördük. İşçiliğin orada da arttığını gördük. Ürünlerinde ucuz olmadığını gözlemledik. Biz de katma değeri yüksek ürünler üretebiliriz. Yeni pazarlar arayabiliriz. İnegöl'de 1-7 Nisan tarihleri arasında MODEF İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı vardı. Fuara giren herkesin beklentileri fazla. Ama Türkiye'nin o seneki piyasadaki hareketliliği önemlidir. Yurtiçindeki hareketlilik yavaştı. Fuar zamanında da, fuar bize merhem olduysa da, fuardan sonra yine yurt içinin çok hareketli olmadığını söyleyebiliriz. Fuara 19 bin ziyaretçi geldi. Bunlarla bir çok firmamız bağlantı kurdu, satış yaptı. Müşterilerimiz sanayiyi de gezdi. Fakat önemli olan piyasadaki durgunluk. Son olarak İtalya'nın Milano şehrindeki fuara gittik. 91 arkadaşımızla ziyaret ettik. Fuara katılan İnegöl'den bir firmamız vardı. Kendisini tebrik ediyoruz. Fakat İtalya'da da üreticilerde bir yorgunluk ve bıkkınlık var. Yıllarını bu işe vermişler ama şu an dünya genelinde mobilya üretiliyor. İtalya'yı bütün dünya takip ediyor. Bizde takip ettik" dedi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren bütün sektörlerde durgunluk olduğunun altını çizen Ayhan, "Mobilya sektöründe de bir durgunluk var. Fuarın iyi veya kötü olmasıyla alakalı bir durum değil. Piyasalarla alakalı bir durum. Büyük mobilya firmaları ürünlerinde indirim yapıyor. Böyle reklamların yapıldığı dönemde mobilya pazarının çok iyi olduğunu söylemek yanlış olur. Yapılan kampanyalar ve indirimler var. Bu da sektörün bu sene istenilen verimi vermediğinin göstergesidir. Bir de tüketici de karamsarlık, baygınlık, bir isteksizlik var" diye konuştu.
Mayıs ayı ile eylül ayları arasının düğün mevsimi olduğunu kaydeden Ayhan, "Tam düğünlerin başlayacağı bir mevsimdeyiz. Sezon başlarken bir hareket olurdu. Bu hareketi şu ana kadar biz göremedik. İnşallah iyi olur. İnşallah ben yanılırım. Karamsar bir tablo çizmek istemiyorum. Beklentilerimiz fazla. Artık işyerlerimizin maliyetleri ve giderleri arttı. Giderlerimizi karşılamak ve kar elde etmek için hedeflerimiz var. Bu hedefleri ilk 4 ayda yakalayamasak bile kalan 8 ayımızda da yakalarız diye düşünüyoruz. İnşallah herkesin beklentileri gerçekleşir" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.