SON DAKİKA
Hava Durumu

Dün başka bir Hayri Bugün başka Hayri!

Suriyelilere karşı bayram günü ırkçı faşist uygulamalarıyla gündeme gelen ve Suriyelilerin denize girmesine izin vermeyen Mudanya’nın CHP

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dün başka bir Hayri Bugün başka Hayri!
Suriyelilere karşı bayram günü ırkçı faşist uygulamalarıyla gündeme gelen ve Suriyelilerin denize girmesine izin vermeyen Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün düzenlediği basın toplantısıyla geri vites yaptı. Daha önce “Türkyılmaz, "Suriyeliler insan olduktan sonra sahile gelebilir” açıklaması yapan Türkyılmaz, bu kez “Kurallara uyan herkes denize girebilir” dedi.

Mudanya sahilinde Suriyelilerin denize girmesi ve çadır kurmasının bazı vatandaşlar tarafından tepki çekmesini fırsat bilen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını ve denize girmesini yasakladı. Türkiye’yi esir almaya çalışan ırkçı ve faşist kafaların köpürttüğü Suriyeli düşmanlığına bir kamu görevlisi olarak çanak tutan Türkyılmaz, "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Yetişkin Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz" dedi.

HANİ İNSAN DEĞİLDİLER?

Bununla da yetinmeyen Hayri Türkyılmaz, oluşan tepkiler üzerine tribünlere oynamaya devam ederek Suriyelileri insan saymadığını gösteren açıklamalarda bulundu. Bursa’da yayın yapan yerel bir gazeteye konuşan Türkyılmaz, “Suriyeliler insan gibi olduktan sonra sahile gelebilir” gibi ırkçılığın zirvesinde sözlerle yine sığınmacıları hedef aldı. Ancak dün yaptığı basın toplantısında geri vitese taktı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz zabıta ekiplerinin bayramda ilçe sahillerinde yaşanan olumsuz görüntülere müdahalesine dair kendisine yöneltilen eleştirilere, düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Türkyılmaz’ın Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, Mudanya'da sahillerin Suriyeli göçmenlere yasak olduğuna dair yayımlanan haberlerin kasıtlı olduğunu ileri sürdü, iki gün önce yaptığı açıklamaya rağmen. Kamuoyunu bilinçli olarak yanlış bilgilendirmeye yönelik haberler yapıldığını söyleyecek kadar dünü unutan Türkyılmaz, her sıkıştığında olduğu gibi Atatürk ve cumhuriyet güzellemelerine sarıldı. Kendisinin yaşam inancında ayrımcılık yapmak, ötekileştirmek olmadığını ifade etti.

KÜLTÜR GELENEK DERKEN?

Mudanya Belediyesi’nin Söğütpınar’da iki yıldır üst üste vatandaşların tüm tepkilerine rağmen sponsor olup düzenlenmesine izin verdiği, uyuşturucu ve küçük çocuklara içki vermek başta olmak üzere türlü rezilliğin yaşandığı Otostop Festivali’ni unutan başkan,  “Bizim kültürümüz, geleneğimiz var” diyerek Suriyelilerin geleneklere uymadığını ifade etti. Sahildeki görüntü, geleneklere uymuyor ama her türlü rezilliğin yaşandığı Otostop Festivali uyuyor başkana göre. Tüm dünya insanlarının kardeşliğini savunan bir insan olarak Mudanya'mızın kapılarının herkese açık olduğunu söylüyorum. Ancak birlikte yaşayacaksak bunun kuralları olmalıdır. Bunu farklı alanlara tartışmak isteyenlere, hakkımda bu değerlendirmeyi yapanlara aynen iade ediyorum. Kendilerine baksınlar ve ne kadar ırkçı ve faşist olduklarını görsünler. Birlikte yaşam kurallarına uyduktan sonra etnik kökeni, dini inancı fark etmez, barışın ve kardeşliğin, özgürlüklerin kenti Mudanya’da herkese yer var” dedi.

ELEŞTİRENLERE FAŞİST DEDİ

Tüm evrensel kurallara göre ırkçı bir tutum sergilediği ortaya çıkan ve vicdanları yaralayan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, kendisini eleştirenlerin ırkçı ve faşist olduğunu ileri sürdü. Türkyılmaz, , “Birlikte yaşam kurallarına uyduktan sonra etnik kökeni, dini inancı fark etmez, barışın ve kardeşliğin, özgürlüklerin kenti Mudanya’da herkese yer var. Biz misafirperveriz. Kapılarımız herkese açık. Ancak birlikte yaşayacaksak bunun kuralları olmalıdır. Bunu farklı alanlarda tartışmak isteyenlere, hakkımda bu değerlendirmeyi yapanlara aynen iade ediyorum. Kendilerine baksınlar ve ne kadar ırkçı ve faşist olduklarını görsünler. Birlikte yaşam kurallarına uyduktan sonra etnik kökeni, dini inancı fark etmez, barışın ve kardeşliğin, özgürlüklerin kenti Mudanya’da herkese yer var” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.