SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar, Akpınar için neden suskun?

Bursa’da binlerce insanın yaşadığı Akpınar Mahallesi’nde çatırdayan binalar vatandaşlara ecel terleri döktürürken, Osmangazi Belediye Başka

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar, Akpınar için neden suskun?
Bursa’da binlerce insanın yaşadığı Akpınar Mahallesi’nde çatırdayan binalar vatandaşlara ecel terleri döktürürken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar suskun kalmayı tercih ediyor. Belediye, 2 bin 290 dairenin yer aldığı 1050 Konutlar bölgesiyle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmayı bile çok görüyor.
 

 

Çatlayan binalar, ortaya çıkan kolon demirleri, patlayan duvarlar… Bursa’nın gözde muhitlerinden olan Akpınar Mahallesi’nde ekonomik ömrünü tamamlamış ve artık tehlike saçan binaların kısa özeti bu. Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bursa’da öncelikli olarak kentsel dönüşüme alınması gereken bölgelerin başında gelen 1050 Konutlar için ilgili kurumların kılını bile kıpırdatmaması şaşkınlık uyandırıyor.

DESTEK OLMAK YERİNE ENGEL OLUYOR

Yaşı 35’in üzerinde olan ve bugün adeta korku filmlerindeki dekorları anımsatan binalarda yaşayan vatandaşlar, can ve mal güvenliklerinden endişe ediyor. Konut sahipleri, 2013 yılında kurdukları Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Yardımlaşma Derneği aracılığı ile bölgede kentsel dönüşüm sağlanması için çaba harcıyor. Ancak Osmangazi Belediyesinin duyarsızlığı onların da heyecanını kırarken, bir yandan da ümitsizliğe sevk ediyor. Defalarca Osmangazi Belediyesine başvurmalarına rağmen tatmin eden bir cevap alamadıkları gibi bir de yapmak istedikleri çalışmaların önüne bu kurum tarafından set çekilmesi, vatandaşları adeta isyan ettiriyor.

YA DEPREM OLURSA?

Balkonları yıkılan, duvarlarında boydan boya derin çatlarlar oluşan, temelinden sarsılan binalarda her an büyük bir risk altında yaşamlarını sürdüren vatandaşlar Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a seslenerek, bölge için acil önlem alınmasını istiyor. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin rafa kalkmasının ardından harekete geçen bölge sakinleri bir inşaat firmasıyla anlaştı. Halk, kentsel dönüşüm çalışmasının hızlanması için firmanın mahallede kurmak istediği tanıtım ofisinin de Osmangazi Belediyesi tarafından yıkılmasına anlam veremiyor. Zabıta ekipleri tarafından başka firmaların şikâyeti üzerine ofis inşaatının durdurulduğu yönünde bir açıklama dışında Osmangazi Belediyesinden yanıt alamayan bölge halkı, bir anlamda kendilerinin olası bir depremde ölüme terk edildiğini savunuyor.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ SESSİZ

Akpınar Mahallesi’nden yükselen feryatlara duyarsız kalan Osmangazi Belediyesi ve Başkan Mustafa Dündar sessizliğini sürdürüyor. Şehir Gazetesi’nin Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü aracılığı ile iki gündür görüşme talebine cevap vermeyen kurum, basın yayın organlarında çıkan haberlere rağmen kendisi de bir açıklama yapmıyor. Hal böyle olunca akıllara şu sorular takılıyor:

-Osmangazi Belediyesinin bu suskunluğu neden kaynaklanıyor?

-Daha kısa bir süre önce Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesini kamuoyuna tanıtan ve kentsel dönüşüm çalışmalarında iddialı olduğunu sık sık vurgulayan belediyenin 1050 Konutlara duyarsız kalmasının gerekçesi ne?

-Şehircilik Akademisi gibi iddialı projelerin tanıtımını yapan, belli bölgelerde kentsel dönüşüm projelerine start veren Osmangazi Belediyesi, 1050 Konutlar için neyi bekliyor?

-Osmangazi Belediyesi vatandaşlara burada neden çalışma başlatılmadığını neden açıklamıyor?

-Birçoğu yıkılma riski altında olan binalarda bir facia yaşanması durumunda bunun vebalini kim üstlenecek?

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "10 yıl içinde en az 7 şiddetinde deprem olacak" açıklamalarına rağmen, birçok yatırımcının koşa koşa geleceği bu bölge için başka planlar mı var?

-Bursa’nın ve hatta Türkiye’nin  en büyüklerinden biri olma kapasitesine sahip bu kentsel dönüşüm için en azından vatandaşları bilgilendirme yönünde adım neden atılmıyor?

-Soğanlı’daki gibi boş arazide kentsel dönüşüm yapılmayacağı için mi burayla ilgilenmiyorsunuz?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.