SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar, işadamlarına projelerini anlattı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri ile buluşmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri ile buluşmalarını sürdürüyor.



Bursa Girişimci İş Adamları Derneği üyeleri ile bir araya gelen Dündar, göreve geldikleri ilk günden itibaren hazırladıkları projelerin tamamının gerçekçi olduğunu, düşünce aşamasındaki hiçbir projeyi kamuoyu ile paylaşmadıklarını söyledi.
BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er ve yönetim kurulu üyeleri ile Sümbüllü Bahçe Konağı’nda bir araya gelen Başkan Mustafa Dündar, 4 yıllık icraatı ile Osmangazi’de devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Görev geldikleri ilk günden itibaren gerçek bütçeli çalışmalara imza attıklarının altını çizen başkan Dündar, Osmangazi’de hayata geçirdikleri katlı otoparklar, Pazar yerleri, spor tesisleri, park ve meydanlar ile 1 milyon fidan kampanyası gibi projelerin tamamının çok ciddi bütçeli işler olduğunu söyledi. Dündar, “Belediye olarak 4 yıl içerisinde ihale ettiğimiz projelerin, sadece ihale kırımlarından 40 milyon TL kar sağladık. Hazırladığımız projelerin tamamı gerçek bütçeli çalışmalar. Bu güne kadar düşünce aşamasındaki hiçbir projemizi kamuoyu ile paylaşmadık. Belediyecilikte, genellikle 5 yılı düşünerek projeler hazırlanır. Ancak bizim böyle bir kaygımız olmadı. Aksine, bu güne kadar bütçemizin çoğunu yer altına gömdük” dedi.
Osmangazi’de bütçenin yüzde 75’inin yatırımlara ayrıldığını, seçim kaygısı olmadan 7 gün 24 saat hizmet esasıyla çalıştıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, “Paramızı yer altına gömerken, seçim kaygısı taşımadık. Yaptığımız çalışmalarda, Bursa’nın gelecek 30-40 yılını düşünerek planlar hazırladık. Şehrin geleceğine değer katacak projeler ürettik. Geçmişte bu hesaplamalar yapılmadığı için, o birbirinden ihtişamlı projeler, daha 10 yıl geçemeden atıl durumda kaldı. Bizim böyle çalışmalarla kaybedecek ne zamanımız, ne de bir kuruş paramız var” dedi.
“BURSANIN 50 YILINI PLANLIYORUZ”
Başkan Mustafa Dündar, göreve geldikleri ilk günden itibaren Osmangazi’de şehrin geleceğine yön verecek projeler geliştirmek için ‘Şehircilik Akademisi’ adı altında bir birim oluşturduklarını söyledi. Mimar ve şehir plancısı gibi alanında uzman isimlerden oluşan Şehircilik Akademisi’nin beyin fırtınası sonucu, ilçede Kentsel Dönüşüm Master Planı uygulanmasına karar verildiğini belirten Dündar, “Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışması yapıldı. Dışarıdan hizmet alım yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz master plan çalışmamızla, Osmangazi’nin kentsel doku analizini çıkarttık. Hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Master Planı le, Bursa’nın gelecek 50 yılını planlayıp, şehre vizyon katmak istiyoruz. Bursa’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, modern bir şehir inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken dikkat ettiğimiz en önemli konuların başında da, bu değişimin devlet, yani kamu eliyle değil, özel sektör aracılığı ile, kentin yerel dinamiklerinin harekete geçirilerek sağlanması” dedi.
Çalışmalarının klasik belediyecilik hizmetleri ile sınırlı kalmadığını, Osmangazi’de, spordan sağlığa, eğitimden emniyetine kadar bir çok alanda vatandaşın hizmetinde olduklarının altını çizen Dündar, “Son olarak, Bursa iş dünyasının son günlerde konuştuğu konuların başında gelen lojistik köy kurulması ile ilgili bir çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışma sonunda, Osmangazi sınırları içerisinde lojistik köy kurmaya elverişli 4 farklı nokta belirledik. Aksungur, Çağlayan ve Karabalçık ile, Demirtaşta, Avdancık viyadüğünün bulunduğu yerde, çevre yolunun hemen kenarında, otoban, demir ve deniz yolu bağlantısı açısından son derece uygun 4 farklı yer. Büyüklükleri 70 ila 97 hektar arasında değişen bu yerler, Bursa’nın ihtiyacı olan lojistik köy için mevkileri çok uygun. Bursa iş dünyası ve kamuoyu tarafından tartışılıp beğenilmesi durumunda, belediye olarak her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazırız” dedi.
LOJİSTİK KÖY İÇİN BUGİD’DAN DESTEK
BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er de, Başkan Dündar’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Bursa’nın geleceğine değer katacak bu projelerinizde, inşallah başarılı olursunuz. Klasik belediyecilik hizmetlerinizin dışında, kentin vizyonunu geliştirecek bir çok projenizi aktardınız. Ayrıca, sadece kenti değil, bu kentin sanayicisini de düşünerek, bizler için çok önemli olan lojistik köy kurulması konusunda da çok önemli çalışmalarınız var. Kentin merkezinde, ancak şehrin kargaşasından uzak, bütün ana ulaşım arterlerine yakın 4 farklı seçenek hazırlamış olmanız, bizleri de son derece sevindirdi. BUGİAD olarak bu konuda bir değerlendirmede bulunup, uygun görülen yer için sizlerle görüşmek isteriz. Bizler, bu çalışmalarınızda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.