SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar kaş yapayım derken göz çıkardı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sosyal sorumluluk projesi olan fakir fukaraya ekmek dağıtımını tanıtırken, 5 yıldır fakir fukaray

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2019 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar kaş yapayım derken göz çıkardı!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sosyal sorumluluk projesi olan fakir fukaraya ekmek dağıtımını tanıtırken, 5 yıldır fakir fukaraya bayat ekmek dağıttığını itiraf etti. Somuncu Baba fırınında üretilen ekmeğin bir gün sonra vatandaşa ulaştırıldığını anlatan Dündar, yeni bir üretim sistemine geçtiklerini ve artık aynı gün üretilen ekmeğin fakir fukaraya ulaşacağını açıkladı.

Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nı 2014 yılında Osmangazi Kaymakamlığı ile imzalanan protokol ile devralan Osmangazi Belediyesi, 5 yıldır ihtiyaç sahibi âileler için binlerce ekmek üretiyor. Her gün ihtiyaç sahibi 1623 hane için yapılan 6 bin ekmeği 57 muhtar aracılığı ile dağıtan Osmangazi Belediyesi, ekmekleri vatandaşa sıcak ve en taze şekilde ulaştırabilmek için yeni bir üretim sistemine geçiyor.

EKMEK BAYATLADIKTAN SONRA DAĞITILIYORMUŞ!

Daha önce gün içerisinde yapılan ekmekler ertesi gün sabah saat 04.00’da başlanarak muhtarlara ulaştırılıyordu. Bütün koruyucu şartlara rağmen ekmek üretimden saatler sonra vatandaşların eline geçmekteydi. Osmangazi Belediyesi, vatandaşlara sıcak ve taze ekmek ulaştırmak için günü gününe üretime geçme kararı aldı. Fırında çalışan personelin erken saatlerde üretime başlaması, şoförlerin daha seri şekilde dağıtım yapması ve dağıtıma aracılık eden muhtarların yeni uygulamayı duyurması ile birlikte ekmekler sıcak ve taze şekilde vatandaşlara ulaştırılacak.

GÜNÜ GÜNÜNE DAĞITMAK İSTİYORUZ

Hiçbir vatandaşın aç kalmaması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Dündar, “İki noktada kurduğumuz aş evleri ile her gün vatandaşlarımıza çorba ikram ediyoruz. Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nda her gün ürettiğimiz 6 bin ekmeğin dağıtımını yapıyoruz. Ekmek sofralarımızın temel gıdası. Bu ekmekleri günü gününe dağıtmak istiyoruz. Amacımız vatandaşımıza sıcak ve taze ekmek ulaştırmak. Bunu başarabilirsek çok mutlu olacağız. Ticarî kaygımız olmadığı için en kaliteli malzemeyi kullanarak ekmeklerimizi üretiyoruz. Bizim ticaretimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.