SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar, Papazla birlikte aşure dağıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinde Hıristiyan Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena ile birlikte aşur

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar, Papazla birlikte aşure dağıttı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinde Hıristiyan Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena ile birlikte aşure dağıttı.

Osmangazi ve Kırcaali Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 5.'si düzenlenen aşure günü ilgi gördü. Aşure ikramına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Kırcaali Hıristiyanlar Cemaati Başkanı Peder Petır Garena, Kırcaali Meclis Başkanı Raif Mustafa, Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmet ile çok sayıda Müslüman ve Hıristiyan cemaatinden insan katıldı.

Başkan Dündar, aşurenin sevgi, dostluk, barış ve hoşgörünün sembolü olduğunu belirterek, "Aşure'nin alt yapısında insanlık tarihi, yaşanmış olan önemli olaylar var. Bizler, iki kardeş belediye olarak insanlığın bu ortak geleneğini, yine tüm insanlığa mesaj vermek için yaşatıyoruz" dedi. Osmangazi ile Kırcaali belediyelerinin sosyal ve kültürel açıdan birçok proje geliştirdiğini ifade eden Mustafa Dündar, "Aşure günü bu projelerimizden yalnızca birisi. En büyük temennim, geçmişte yaşanmış olan birtakım acıların bundan sonra yaşanmaması. Hüzünleri sevince çevirelim, barış içerisinde kardeşçe yaşayalım. Bizler burada aynı düşünceyle Türk, Bulgar, Müslüman, Hıristiyan ayrımı yapmaksızın bir sevinç ve mutluluğu paylaşıyoruz. Tıpkı bu kazanın içinde bulunan birbirinden farklı tat ve lezzetlere sahip 10-15 çeşit gıda gibi, bizler de bu şekilde kardeşçe bu dünyada yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Aşure gününün düzenlenmesine katkıda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Bulgaristan'da sadece Kırcaali'de aşure geleneğinin yaşatıldığının altını çizen Azis, "Kırcaali gerçekten çok hoşgörülü bir şehir" dedi.

Dündar ile aşure kazanının başına geçip vatandaşlara aşure dağıtan Kırcaali Hıristiyanlar Cemaati Başkanı Peder Petır Garena, insanlık adına böylesine eski bir geleneğin kardeş iki şehir tarafından birlikte yaşatılmasından çok etkilediğini belirtti.

Pazar yerindeki aşure ikramına Kırcaalililer büyük ilgi gösterdi. Kırcaali'nin dışında Yeni Pazar, Cebel ve Mestanlı'da toplam 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.