SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar'la ilgili şok iddialar!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde muhalefet tarafından gündeme getirilen ciddi iddialara karşı Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibi suskunluğ

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2019 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar'la ilgili şok iddialar!
Osmangazi Belediye Meclisi’nde muhalefet tarafından gündeme getirilen ciddi iddialara karşı Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibi suskunluğunu koruyor. Kiralık araçlar, kiraya verilen mülkler başta olmak üzere ovaya verilen imarla ilgili muhalefetin itirazlarına kulak tıkayan ve sorularını yanıtsız bırakan Dündar, son günlerde kamuoyu gündemine bomba gibi düşen masaj salonları ile ilgili de herhangi bir açıklama yapmadı.

Alpaslan YILDIZ

Osmangazi Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz’ın verdiği kiralık araçlarla ilgili önerge 3 toplantı geçmesine rağmen yanıtını bulmadı. Yılmaz, sosyal medya hesabından da kamuoyuna getirdiği iddialardan biri Osmangazi Belediyesi tarafından kiralanan araçlar konusu. Osmangazi Belediyesi’nin kiraladığı araç sayısı 86. Bunların 67’si binek araç. Yani ambulans, kamyon, iş makinası gibi hizmet aracı değil. Bunlar makam aracı olarak kullanılıyor ya da personel tarafından.

BİR ARACA YILDA 70 BİN KİRA

CHP Grup Sözcüsünün yaptığı açıklamada binek araçların her birinin yıllık kirası tam 96 bin 600 lira. Belediye bir araç için iki yılda 139 bin 200 lira kira ödüyor. Oysa bu rakamla belediye sıfır kilometre iyi marka bir araç alabilir. Üç aydır her belediye meclisinde bu araçlarla ilgili sorular Başkan Dnüdar ve ekibi tarafından yanıtsız bırakılıyor. Dündar, araçları kimlerin kullandığını ve ne amaçla kullanıldığını açıklamıyor. Üstelik Dündar’ın çaycısına bile araç tahsis edildiği, kendi akrabası olan çalışanlara araç tahsis ettiği iddiaları ayyuka çıkmışken.

BELEDİYE MÜLKLERİ

CHP’li sözcünün gündeme taşıdığı bir başka konu ise Sayıştay raporlarına da yansıdığı söylenen belediye mülklerinin kiralanmasıyla ilgili konu. İddiaya göre, belediyeye ait 181 adet taşınmaz kiraya verilirken kira bedelleri rayiçlerin altında belirlendi.  Kira süresi dolan taşınmaz yeniden ihale ile kiraya çıkarılması gerekirken, bu kurala uyulmadı ve aynı kiracılarına kullandırılmaya devam edildi. Belediyenin kiracılarından tahsil etmediği kira alacağı tam tamına 2 milyon lira.

 YİNE İMAR YİNE RANT

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar döneminde ranta yönelik imar değişiklikleri konusunda sık sık kamuoyunda gündeme geldi. İmar Kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olarak parsel bazında kişiye özel rant sağlayan plan değişiklikleri kamuoyunda sık sık tartışıldı. İşte o tartışmalı iman uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Meclisten geçirilen bir plan değişikliği ile Nilüferköy'de oto yan sanayi tesislerinin kurulmasının önü açıldı. Mayıs ayı oturumunda Nilüferköy’de  549 sayılı parsel, tarım alanından çıkarılarak konut dışı kentsel alan ilan edildi. Oto yedek parça ve kalıp üretim tesisine, 12.50 yükseklik yapılaşma izni verildi. Bölgedeki fabrikalar da yasal statüye kavuşma olanağı elde etti.

YARDIMLAR KİME GİTTİ

Muhalefetin 3 aydır sorduğu ve cevap alamadığı bir başka konu ise Osmangazi Belediyesinin 2018 yılı içinde “kar amacı gütmeyen kuruluşlar” olarak tanımladığı yerlere aktardığı para 3.672.000 liralık kaynak.  Bu kaynağın nerelere, hangi kuruluşlara aktarıldığına ilişkin Osmangazi Belediyesi’nin neden açıklama yapmaktan çekindiği ise merak konusu.

OKİ’DEN DEV ZARAR

CHP Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, önceki dönemde MHP’li Cemil Aydın’ın da sık sık gündeme getirdiği Osmangazi Kültür İşletmeleri’nin (OKİ) müşteri potansiyeline rağmen neden astronomik zarar ettiği de gündeme taşıdı.  Yılmaz, Sümbüllü Bahçe Konağı, Ördekli Kültür Merkezi, Tarihi Merinos Tren istasyonu, Doburca Değirmenpark Sosyal Tesisleri’nin belediye kaynaklarına göre bir yılda 539 bin kişiyi ağırladığını, müşteri sıkıntısı olmadığı gibi fiyatlarının da piyasa rayiçlerinde olmasına rağmen bu işletmelerin 2017-2018 zararı yaklaşık 1.775.000 TL olduğunu belirterek, “Bu para da halkın cebinden çıkıyor. Bu zararın sebebini sorduğumuzda yine cevap veren yok” diyerek tepki gösterdi. Yılmaz, gündeme getirdikleri bu konuların takipçisi olacaklarını da ifade etti.

MASAJ SALONLARI

Osmangazi Belediyesi’nin şimşekleri üzerine çektiği bir başka konu da mantar gibi türeyen masaj salonlarına verilen ruhsatlar. Birçoğunun fuhuş amaçlı olduğu iddia edilen masaj salonlarıyla ilgili basında yer alan iddialar konusunda sessiz kalan Dündar ve yönetimi, bu konuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir adım da atmadı. Tüm bunlara Başkan Dündar ve ekibinin vereceği cevapları kamuoyu merakla bekliyor.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.