SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya çevre gününde düşündüren manzara

BURSA'DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİK ÇARPICI GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. DENİZDEN ÇIKAN ARABA LASTİĞİ, TROL MALZEMELERİ VE HAYALET AV AĞLARI ÇEVREYE NE KADAR DUYARLI OLUNDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ. (HURŞİT TOPAL/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya çevre gününde düşündüren manzara
Bursa'da Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlik çarpıcı görüntülere sahne oldu. Denizden çıkan araba lastiği, trol malzemeleri ve hayalet av ağları çevreye ne kadar duyarlı olunduğunu gözler önüne serdi. 

 

 
Bursa'nın Gemlik ilçesinde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi ile Gemlik Balıkçıları Denizi ve Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği'nin birlikte organize ettiği etkinlik çarpıcı görüntülere sahne oldu. Balıkçılar ile birlikte hafta içinde Gemlik Körfezine dalan dalgıç ekiplerinin çıkardığı atıklar, İskele Meydanı Festival alanında sergilendi. Denizden çıkarılan trol malzemeleri, hayalet av ağları, yürekleri burkarken, plastik şişe ve kutular, iskemleler, lastik botlar, araba lastikleri, evsel malzemeler ve diğer birçok atık, Gemlik Körfezi'nin insan eliyle ne hale getirildiğini gözler önüne serdi.

"ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK İÇİN..."
Dünya Çevre Gününde, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, “Gelecek nesillere çevre bilincini en iyi şekilde anlatmalı ve aktarmalıyız. Halkımızın, en çok da çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlenmesi için bu çalışmayı yaptık” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Nalan Fidan da, denizlerin ve çevrenin daha fazla kirletilmemesi adına Gemlikli Balıkçılar ile birlikte örnek bir projeyi yaşama geçirdiklerini söyledi.
Milyon liralık çevreci arıtma tesisi yatırımlarına dikkat çeken Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ise, öte yandan insanın kendi eliyle çevreyi yok etmeye yönelik yaptığı zararlara anlam veremediğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.