SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya şampiyonundan örnek davranış

ÖZBEKİSTAN ASILLI DÜNYA ŞAMPİYONU KADIN SPORCU KAMİLE GÜNDÜZ, BURSA’DA BİRÇOK OKULDA VE SEVGİ EVLERİNDE ÇOCUKLARA SAVUNMA SANATINI ÖĞRETİYOR. (MEHMET FARUK BEHDİOĞLU/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya şampiyonundan örnek davranış
Özbekistan asıllı dünya şampiyonu kadın sporcu Kamile Gündüz, Bursa’da birçok okulda ve sevgi evlerinde çocuklara savunma sanatını öğretiyor.
 

 

35 yaşındaki Özbek asıllı Kamile Gündüz Özbekistan, 20 yıldır tekvando, kickboks, karma dövüş sanatları ile uğraşıyor. Özbekistan milli sporcusu da olan Gündüz’ün Asya üçüncülüğü ve dünya şampiyonluğu da var. Kamile Gündüz, Özbekistan’da dövüş sanatları ile uğraşan ilk kadın olma özelliğini de taşıyor. Gündüz, Rusya’da evlenerek Bursa’ya yerleşti ve 3 çocukları oldu. Gündüz, Bursa’da bir çok okulda ve sevgi evlerinde gönüllü olarak spor hocalığı yapıyor. En büyük hayallerinden birisinin kimsesiz çocuklara kendini savunmayı öğretmek olduğunu belirten Gündüz, kendisinin de babasız büyüdüğünü söyledi. Kamile Gündüz, gönüllü faaliyetlerinin yanında ailesine maddi açıdan destek olmak için küçük bir el işleri dükkanı açtığını ve bunun haricinde emlak sertifikası alarak Bursa'da emlakçılık yaptığını anlattı. başladı.

 

"HAYALİMDİ"

Özbekistan’da tekvando ve kickboks sporlarını yaptığını belirten Kamile Gündüz, "Asya Şampiyonasında üçüncülüğüm var. 3 kere Dünya Şampiyonasına katıldım ve birinde şampiyon oldum. Özbekistan’da dövüş sporlarına katılan ilk kadın olarak tanınmışlığım var. Eşimle evlendiğimiz zaman Rusya’da çalışıyorduk. Rusya’daki işlerimiz durgunlaştıktan sonra Bursa’ya yerleştik. Oğlum da birinci sınıfa burada başladı. İkinci ve üçüncü çocuklarım Bursa’da doğdu. Yani artık Bursalı olduk. Türk vatandaşlığı da aldım. 9 yıldır gönüllü olarak spor hocalığı yapıyorum. Buna da oğlum okula başladığı zaman beden eğitimi derslerinin boş geçmemesi için başladım. 4 yıl önce de yurtlarda kalan çocuklara gönüllü olarak antrenman yaptırmak için başvuru yapmıştım. Bu sene tekrar başvurdum ve cevap aldım. Artık spora ve kendini savunmaya ihtiyacı olan çocuklara spor yaptırıyorum. Kendilerini savunmayı öğretiyorum. Ben de babasız büyüdüm. Kendimi himaye etmek için başladım bu spora. O yüzden bu işi çok istiyordum, hayalimdi" dedi. Gündüz, kadınların hiçbir şekilde şiddet görmemesi ve genç kızların kendilerini savunmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.