SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya 'su'yu Bursa'da konuşuyor

Su şehri Bursa’da, 3 Gün boyunca ‘Su’yu her yönüyle ele alacak olan ‘3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi’, 22 Mart Dünya Su Günü’

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Su şehri Bursa’da, 3 Gün boyunca ‘Su’yu her yönüyle ele alacak olan ‘3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi’, 22 Mart Dünya Su Günü’nde başladı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Su Vakfı, Bursa Kent Konseyi ve DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi’, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM), Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın müzik dinletisiyle başladı. ‘Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği’ temasıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, suyun yaşamsal önemine dikkati çekti. “Su hayat kaynağımızdır” diyen Başkan Altepe, sözlerini, “Yaşamın temeli olan su, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Uzmanların petrolden daha önemli hale geldiğini belirttiği su, insan vücudunun da 4’te 3’ünü oluşturmaktadır” ifadesiyle sürdürdü.

“BURSA’DA 2040 YILINA KADAR SU SIKINTISI YOK”
Suyun israfına işaret eden Başkan Altepe, “Suyu doğru ve yerinde kullanmalıyız. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli miras sudur. Su 100 yılın en stratejik kozudur. Bursa, son yıllarda içilebilir su oranında önemli aşama kaydetmiştir. Kayıp kaçak oranı yüzde 70’lerden yüzde 23’e indirilmiştir. Bursa’da su şehri olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bursa’da 2040 yılına kadar su sıkıntısı bulunmuyor” diye konuştu.
BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise gelecek kuşakları su konusunda bilinçlendirmek adına düzenlenen kongrenin, detayları hakkında bilgiler vererek, “Su ve kuraklık ülkemizi ve dünyamızı yaşamsal olarak etkileyecek olayların başında geliyor. Bu yüzden düzenlediğimiz kongre, ulusal ve uluslararası alanda ses getirdi” dedi.
Çetinavcı, kongrede 3 gün boyunca 34 oturum ve 11 konferansın gerçekleşeceğini anlattı.
Bursa Valisi Şahabettin Harput da Osmanlı’yı kuran ve 130 yıl başkentlik yapan Bursa’nın su ve yeşiliyle anılmasının önemine dikkat çekti. Suyun değerinin hatırlatılması gerektiğine işaret eden Harput, geleceği bekleyen en önemli sorunun su sıkıntısı olduğunu, bu konuda da Bursa’nın şanslı bir kent olduğunu söyledi. Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen de suyun maddi değerinin yanı sıra manevi, sanatsal, bilimsel, ve politik bakımlardan da Türkiye için çok önemli olduğunu kaydetti. Suyun israfı konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Şen, “Atmosfer kaynaklarının kirlenmesiyle ilk olarak su kaynakları zarar görüyor. Depremlerden korkuyoruz ancak su felaketlerinde depremlerden daha çok insan yaşamını kaybedebiliyor. Bu yüzden suya önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan ‘su’ konulu şiir, resim ve skeç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve üniversitelerin rektörleri, öğrencileri tebrik ederek ödüllerini verdi. Programın sonunda, öğrenciler skeçlerini sahneledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.