SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya vitrini için yeniden

 Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen tasarım yarışması ile geleneksel Bursa bı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen tasarım yarışması ile geleneksel Bursa bıçaklarının bir marka haline getirilerek dünya vitrinine çıkarılması hedefleniyor. 


Büyükşehir Belediyesi, Bursa bıçaklarını yeniden marka haline getirmek için tasarım yarışmaları düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Bıçakçılar Derneği ile birlikte düzenlendiği yarışmayla geleneksel Bursa bıçaklarını Türkiye geneline ve dünyaya tanıtmak ve Bursa bıçaklarını aranılan bir marka haline getirmek hedefleniyor. Tasarım yarışmasıyla aynı zamanda bıçak üretimi yapan küçük ve orta ölçekli üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.
Seçici kurul üyeleri ve kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları dışında bütün tasarımcılara açık olan ve Bursa teması kullanılarak gerçekleştirecek yarışma mutfak ve kasap bıçağı seti, kılıç seti, hançer ve av bıçakları seti, çakı seti, testere grubu ile döner, pastırma ve börek bıçağı seti olmak üzere 6 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.
Yarışmaya başvuru formları Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr adresli web sitesinden ya da Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kültür Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Tasarımlar, katılım belgesi, açıklama belgesi ve kısa özgeçmiş formunun eksiksiz doldurularak, eserlerle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü veya Bursa Bıçakçılar Derneği’ne posta veya elden teslim edilebilecek. Her yarışmacı en fazla üç kategoride yarışmaya katılabilecek. Eserlerin 21 Haziran 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar teslim edilmesi gerekirken, değerlendirme sonuçları 25 Haziran 2013 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden ve medyadan kamuoyuna açıklanacak. Her kategori için birincilik ödülü 6000 TL, ikincilik ödülü 4000 TL ve üçüncülük ödülü 2000 TL olarak belirlenirken, seçici kurul uygun görürse her kategoride en fazla 1 adet olmak üzere 1000 TL değerinde mansiyon ödülü verebilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.