SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın en zararlı uyuşturucusuna operasyon...

Dünyanın en zararlı uyuşturucusu olarak bilinen ve Extacy hapının ham maddesi olduğu bildirilen 160 gram metafetamin maddesi Bursa polisinin oper

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünyanın en zararlı uyuşturucusuna operasyon...
Dünyanın en zararlı uyuşturucusu olarak bilinen ve Extacy hapının ham maddesi olduğu bildirilen 160 gram metafetamin maddesi Bursa polisinin operasyonuyla ele geçirildi. 

Van'dan Bursa'ya uyuşturucu madde getirileceği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminalinde tertibat aldı. Bir gün önce Van'dan yola çıkan ve ertesi gün Bursa'ya gelen bir obotüsteki koliyi almaya gelen Erdal H. (35) ile Vedat T. (30), polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Zanlıların teslim alaya geldiği koli içinde yapılan aramada, iki adet şampuan kutusuna gizlenmiş halde 160 gram metafetamin adlı uyarıcı madde ile 3 adet satışa hazır çıkı halinde uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
Zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların teslim almaya geldiği kolide bulunan 'metafetamin maddesinin çok etkili bir uyarıcı madde olduğu, piyasa değerinin 75 bin Avro olduğu ve yakıldıktan sonra dumanı çekilerek içilen maddenin Türkiye'de 2009 yılından sonra ikinci kez ele geçirildiği öğrenildi.

METAMFETAMİN VE ETKİLERİ

1893 ylılında japon bir kimyager tarafından bulunan Metamfetamin uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan sentetik bir maddedir. Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönem beyin aktivitesini artırır. Madde alındığında tansiyon ve vücut sıcaklığı yükselir, göz bebekleri genişler. İshal, bulantı, kusma görülebilir. Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmektedir. Bağımlılarında kalıcı olarak normal şeylerden zevk alama hisleri oluşmaktadır. Eroin'den daha kuvetli bağımlılık yaptığı bilinir.

Devamlı kullanıcılarında meth ağzı denen diş çürükleri gözükür, bağışıklık sistemi baskılanır. Kullanan kişilerde cilt bozuklukları sıktır. Kilo kaybı ve kısa dönem libido artışı, ardından sertleşme bozukluğu da bilinen etkilerindendir. Bacğımlılık halinde kuvvetli sistemik reaksiyon ile ölüm görülebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.