SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın moda merkezine BTSO damgası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris’te düzenlenen Texworld ve Premiere Vision fuarlarından döndü. Bursalı işadamlarının d

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2015 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2015 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünyanın moda merkezine BTSO damgası
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris’te düzenlenen Texworld ve Premiere Vision fuarlarından döndü.
Bursalı işadamlarının dünyaca ünlü firmalarla ikili iş bağlantılarını güçlendirme imkanı yakaladığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, “Bursa, Premiere Vision ve Texworld fuarlarına damgasını vurdu” dedi.
Bursalı firmaların ihracatını artırmak ve ufkunu genişletmek için çalışmalarını yürüten BTSO, Küresel Fuar Acentesi çerçevesinde yeni fuar organizasyonlarına bir yensini daha ekledi. Dünyaca ünlü firmalarların yer aldığı fuarları ziyaret eden Bursa iş dünyası temsilcileri, bu sayede hem yurt dışı tecrübesi kazanıyor, hem de sektördeki ünlü rakiplerini tanıma fırsatı yakalıyor. Son olarak Yenişehir Havaalanı’ndan 2 özel uçakla dünyada modanın başkenti olarak gösterilen Paris’e çıkarma yapan 200’e yakın tekstil firması, BTSO’nun organizatörlüğünde Texworld ve Premiere Vision Fuarlarını mercek altına aldı.Tekstil sektöründeki son gelişmeleri ve trendleri yakından takip eden Bursalı işadamları, dünyada tekstil sektörünün kalbinin attığı Paris Texworld ve Premiere Vision fuarlarında yabancı yatırımcılar ile bir araya geldi. Ayrıca BTSO heyeti, Paris iş gezisi kapsamında Fransa Tekstil Sanayicileri Birliği'ne ziyarette bulundu. Bursalı işadamlarını, Birliğin Avrupa ve Ekonomik İşler Sorumlusu Jöelle Da Fonseca Ruellan ağırladı. Kurumun çalışmaları hakkında sunum gerçekleştiren Ruellan, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ifade etti. Türkiye’den ithal edilen ürünlerin yüzde 80’inin hazır giyim ürünü olduğunu dikkati çeken Ruellan, “Bursalı firmaları Paris’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. Türkiye ile ticari ilişkilerimiz her geçen gün artıyor. Her alanda olduğu gibi tekstilde de işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi.
RESEPSİYONDA ATIL KUTOĞLU SÜRPRİZİ
BTSO heyeti, Paris Büyükelçiliği tarafından Türk firmalarına yönelik düzenlenen resepsiyona katıldı. Heyet adına BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Türkiye’nin Paris Büyülelçisi Hakkı Akil’e hediyeler takdim etti. TOBB Bursa Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin de katıldığı resepsiyonda geçtiğimiz Mayıs ayında Bursa İnovasyon ve Tasarım Günleri kapsamında defile gerçekleştiren ünlü modacı Atıl Kutoğlu da yer aldı.
Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan İsmail Kuş, Bursalı firmaların Paris’te önemli temaslarda bulunduğunu kaydetti. Fuar organizasyonlarının firmalara yeni işbirliklerinin kapısını araladığını vurgulayan Kuş, “200’e yakın firmamızla Premiere Vision ve Texworld fuarlarına çıkarma yaptık. İşadamlarımız, fuarlarda dünyaca ünlü rakiplerini daha iyi tanıma fırsatı yakaladı. Sektör temsilcileri, uluslararası markaların projelerini ve çalışmalarını yerinde inceleme imkanı da buldu” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.