SON DAKİKA
Hava Durumu

Durdurun bu şiddeti!

Alpaslan YILDIZ Okullarda öğretmen ve yöneticilere karşı son aylarda artan şiddet olaylar

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Durdurun bu şiddeti!
Alpaslan YILDIZ

Okullarda öğretmen ve yöneticilere karşı son aylarda artan şiddet olaylarına bir yenisi daha Bursa’da eklendi. Yıldırım Şerif Artış İlkokulu Müdürü Ümit Özgüler, okulda velinin saldırısına uğrarken, okullardaki güvenlik açığı bir kez daha gündeme geldi.  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bu konuda bir çaba sarf etmemesi eğitimciler arasında tepkiye yol açıyor. Okullarda hızla artan şiddetin önlenmesi için en büyük iş bakanlığa düşerken, yasal düzenlemelerin de acilen çıkarılması gerekiyor.

Bursa’da son aylarda öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik saldırılara bir yenisi daha Yıldırım Şerif Artış İlkokulu’nda eklendi.

“ÖĞRETMEN NEREDE?”

Okulda dehşet dolu anlar yaşanmasına yol açan olay mesai bitiminde okula gelen bir veli tarafından gerçekleştirildi.  Veli, öğretmeni tarafından çocuğunun dövüldüğünü iddia ederek, okulun koridorlarında “öğretmen nerede” diye bağırmaya başladı. Okulda görev yapan güvenlikçilerin öğretmenin okulda olmadığını söyleyerek veliyi Okul Müdürü Ümit Özgüler’e yönlendirdi.

MÜDÜRÜ YUMRUKLADI

Okul Müdürü Ümit Özgüler, veliye ‘buyurun’ diyerek, sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştı. Yine öğrenciye dönen Özgüler olayın nasıl olduğunu sordu. Tam bu sırada eğitim kurumunun kameralarına da yansıyan olay meydan geldi. Veli, Okul müdürünün kulağına yumruk attı. Saldırının ardından güvenlikçilerin geldiğini gören zanlı olay mahallinden koşarak kaçtı. O sırada okulda olan bayan öğretmenin zanlı ile karşılaşmaması daha büyük olaylar yaşanmasının bir anlamda önüne geçti.

DÜLGER’DEN ZİYARET

Olayın hemen ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker okula giderek okul müdürüne destek olurken, olayla ilgili bilgi aldı.  Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, düzenlediği basın toplantısıyla Ümit Özgüler’e yapılan saldırıyı kınadı. Şeker, yaşanan hadiseyi kınayarak, ilgilileri gereğini yapmaları adına göreve davet ederken, özellikle eğitim kurumlarındaki güvenlik açığının acilen giderilmesi gerektiğini vurguladı.

ŞİDDET ARTIYOR

Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddetin her geçen gün giderek artığına işaret eden Şeker, şunları söyledi: “Meydana gelen bu elim olayı şiddetle kınıyor, menfur saldırıyı yapan kişinin hak ettiği cezayı alması için ilgilileri görev başına davet ediyor, yaralanan arkadaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi temennisini kamuoyuna paylaşıyoruz.”
BAKAN YILMAZ’A ÇAĞRI

Sağlık sektöründe yaşanan bu tür saldırıların Sağlık Bakanının sahip çıkması ve adımlar atmasıyla önlendiğine dikkati çeken eğitimciler, getirilen ağır cezalar ile sağlık kuruluşlarındaki şiddet olaylarının bıçak gibi kesildiğine işaret ediyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın aynı duyarlılığı göstermediğine dikkati çeken eğitimciler, bunun sonucu olarak okulların ve eğitimcilerin sahipsiz kaldığını ve şiddetin her geçen gün yayıldığını vurguluyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın geçtiğimiz haftalarda İzmir’de öğrencilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürünün cenazesine gitmediğini, okulu ve eğitimcinin ailesini dahi ziyaret etmediğini dile getiren eğitimciler, Bakan Yılmaz’ın eğitimcilerin güvenliğini sağlamak için hukuki adımları bir an önce atması ve eğitimcilere sahip çıkmasını bekliyor.

KANUNİ DÜZENLEME ŞART

Okullarda her geçen gün artan şiddet olayları hem eğitimcileri hem de öğrencileri tehdit ediyor. Okullarda yetersiz güvenlik önlemlerinin yanı sıra eğitimcilerin ve okulların yasal düzenlemelerle güvence altına alınması gerekiyor. Öncelikle okullardaki güvenlik personeli eksiği bir an önce giderilmeli. Ardından da bu tür şiddet olaylarına karışanlara hapis ve ağır para cezalarını ön gören yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli. Kamuoyunda büyük tepkiye yol açan bu saldırıları yapanlara karşı sert önlemler kısa sürede alınarak uygulamaya konulmalı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.