SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali, güreş ve balkan camiasının temsilcileriyle bir araya geldi

Yıldırım’ın Balkanlar'ın ve Ortadoğu’nun bütün renklerini yansıttığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Edebali, güreş ve balkan camiasının temsilcileriyle bir araya geldi
Yıldırım’ın Balkanlar'ın ve Ortadoğu’nun bütün renklerini yansıttığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bundan dolayı coğrafyalarla sürekli irtibat halinde olmak ve ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 1. Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası için Bursa’ya gelen Avrupa Güreş Federasyonu (CELA) Başkanı TzenoTzenov, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 11 ülkenin sporcuları, BALGÖÇ, Rumeli Türkleri Federasyonu, GÖÇ-TÜRK Federasyonu gibi Balkan camiasının önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Hünkar Köşkü’nde bir araya geldi. Dünya güreşinin en önemli faaliyetlerinden biri olan şampiyonayı çeyrek yüzyıl sonra yeniden yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Edebali, “Bu şampiyonanın kısa vadeli hedefi sportif başarı. Ancak bizim bundan daha fazla önemsediğimiz uzun vadeli hedeflerimiz var. Biz Balkanlar ve Türkiye olarak aynı coğrafyanın aynı uzuvlarıyız. Ülkeler arasındaki ilişkiler stratejik ve yapısı gereği soğuktur. Yerel yönetimler ve toplumlar arasındaki ilişkiler ise daha sıcak ve samimidir. Bizim uzun vadedeki en önemli hedefimiz dostluğumuzu pekiştirerek, ilişki ve iletişimi daha üst seviyelere çıkarmak. Bu etkinliğimizi buna çok ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.Yıldırım’ın, Türkiye’nin kültür havzasında yer alan Balkanlar ve Ortadoğu’nun bütün renklerini yansıttığını dile getiren Başkan Edebali, “Yıldırım her zaman bu coğrafyalardaki insanlarımızın sığınağı olmuştur. Dolayısı ile bu zenginliğimiz, bizim Yıldırım olarak yerel düzeyde kalmamıza izin vermiyor. Bu coğrafyalarla sürekli irtibat halinde olmamızı ve ilişkilerimizi geliştirmememiz zorunlu kılıyor. Yıldırım Belediyesi olarak bu alanda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Balkan derneklerimizin temsilcileri önünde tekrar söylüyorum; sizlerin desteği olmasaydı biz bunları başaramazdık. Görevdeki ilk günümüzden itibaren hep ortak akıl vurgusu yaptık bundan sonra da bu anlayışla Yeni Yıldırım’ı hep birlikte inşa ederek bir dünya şehri yapacağız” ifadelerini kullandı.Balkan derneklerinin temsilcileri de unutulmaya yüz tutan bir turnuvaya yeniden hayat verdiği ve ülkeler arasındaki dostluğa sağladığı katkıdan dolayı Başkan Edebali’ye teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.