SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali sahaya indi kentsel dönüşümü anlattı

 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karapınar Mahallesi sakinlerine yeni imar planı ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Edebali sahaya indi kentsel dönüşümü anlattı
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karapınar Mahallesi sakinlerine yeni imar planı ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi. 

Başkan Edebali, Karapınar Mahalle sakinleriyle Büyükorhan Sarnıç Köyü Derneği’nde gerçekleştirdiği buluşmada, bölgenin yarınlarını kurtaracak yeni imar planı ve kentsel dönüşüm hakkında bilgi verirken vatandaşların sorularını da cevapladı. Yıldırım’da uzun yıllardır gerçekleşen plansız yapılaşmaya son vererek bu önemli meseleyi ilçenin makus talihi olmaktan çıkarmayı arzu ettiklerini vurgulayan Edebali, “Yıldırım’da son otuz, kırk yıldır hiçbir planlama ilkesine uyulmayan düzensiz bir yapılaşma vardı. Yıldırım Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk andan itibaren kolları sıvayarak şehrimizin geleceğini kurtarmak adına standartları yüksek bir planlama yaptık. Geniş yolları, sosyal donatı alanları, yeni sağlık ve eğitim alanlarıyla değerlerimize, kültürümüze,mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluşturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 25 eğitim kurumu, 3 sağlık ocağı, 9 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanmasını ilke ediniyoruz” diye konuştu.

Gençlere yapılan yatırımın doğrudan geleceğe yönelik olan en doğru yatırım olduğunu hatırlatan Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm çalışmasının yanında bölgenin değerini daha da artırabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi’ni ilçemize kazandırarak kendini geliştiren donanımlı fertleri hayata daha güçlü hazırlayacağız. Hükümetin yatırım programı arasına alınan gençlik merkezini hizmete açtığımız zaman tesis, kütüphanesi, sinema salonları, fitness salonlarıyla gençlerimizin buluşma ve kaynaşma noktası olacak. Bölgeye yapılacak gençlik merkezi hem Karapınar, hem Değirmenönü’ne hem de Yıldırım’a değer katacak” şeklinde konuştu.

Edebali, “Bölgede ekonominin canlanması için ticaret alanları ve iş yerlerine büyük pay ayırdık. Şehirde ticaret, işyeri, alışveriş olmadan hayatı idame ettiremeyiz. Bu planı düşünürken sadece fiziki dönüşümü düşünmedik. Plan bize çok güçlü bir ekonomik kalkınmayı sağlayacak. Yerlerimizi en kıymetli hale getirdik. Planımızın onaylanmasıyla şuyulandırma çalışmalarımızı başlattık. Herkesin tapuları ortaya mağduriyet çıkmadan yeniden düzenlenecek. Tapu Müdürlüğü’nden çalışmaların en az 1,5 yıl süreceğini öğrenince Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’den ricada bulunarak ilave personel istedik. Biz de çalışmalara destek vereceğiz. Hedefimiz Karapınar ve Değirmenönü’nde yaşayan insanlarımızın tapularını 4 ayda çıkarabilmek. Bunun ardından özel sektör bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları başlatmak için adeta yarışacak ve inşaat sektörü de hareketlenecek. Yeni imar planı bölge insanımız ve şehrimiz için çok büyük bir kazanç. İnsanlarımızın özlemini çektiği yeni ve modern bir hayatın başlangıcına imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.