SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim-Bir-Sen, Bursa'da hem etkili hem yetkili!

Eğitim-Bir-Sen Bursa şubesi, 2015 Mayıs mutabakat sendika sayılarına göre bin 226 fark ile, Bursa’da yetkili sendika olmayı başardı. Send

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eğitim-Bir-Sen, Bursa'da hem etkili hem yetkili!
Eğitim-Bir-Sen Bursa şubesi, 2015 Mayıs mutabakat sendika sayılarına göre bin 226 fark ile, Bursa’da yetkili sendika olmayı başardı.

Sendikanın başarısını kamuoyu ile paylaşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “2015 yılında Bursa Şubesi olarak karşımıza çıkan her türlü zorluğa rağmen peşimizden gelmeye çalışan sendika ile aradaki farkı daha da artırarak adeta destan yazmıştır” dedi. 2011 yılında Türkiye’de genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen, 2015 yılında da Bursa’da yetkiyi alarak önemli bir başarıya imza atmış oldu. Sendika binasında üyelerin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında  Eğitim-Bir-Sen’in başarısını kamuoyu ile paylaşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, önemli açıklamalarda bulundu. Her türlü zorluğa rağmen en yakın sendika ile aradaki farkı daha da artırarak adeta destan yazdıklarının altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır. Biz büyük düşüncelerle hedefe yürürken, kendisinden yetkiyi devraldığımız sendika yetkilileri, diğer sendikalardan bir aylığına ödünç üye devşirme yoluna tevessül etmelerine rağmen sonucu değiştirememişlerdir. YURTKUR’da 82 üye, Üniversitelerde 485 üye, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 9 bin 301 üye; toplamda 9 bin 868 üye sayısına ulaştık. En yakınımızda olan sendikaya ilimizde bin 226 fark attık. Bu anlamda sendika olarak zorlu mücadele destan yazdık” diye konuştu.

“MAĞLUBİYETİ KAMUFLE EDEREK ANTİ DEMOKRATİK AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR”

Yetkiyi kaybetmesiyle Türk Eğitim-Sen’in mağlubiyeti yalanları ile kamufle etme yoluna gittiğini vurgulayan Başkan Numan Şeker, anti demokratik açıklamamalarla tehditler savurduklarını belirterek, şunları söyledi: “Yetki kaybından sonra da kendi tabanlarına, ‘Eğitim-İş, Eğitim-Bir-Sen’e destek verdi de kaybettik’ ifadeleri ile mağlubiyetlerini yalanları ile kamufle etme talihsizliğini göstermişlerdir. 2 Nolu Şube başkanları da ‘Gelecek nesillerimize nefret tohumları ektiniz, biz silahlarımızı gömmüştük, nereye gömdüğümüzü biliyoruz, bundan sonra sizinle daha farklı mücadele edeceğiz. 7 Haziran seçimlerinden sonra göreceksiniz’ tehditleri ile sendikacılığa yakışmayacak yönde siyasal açıklamalarda bulunmuştur. Mücadele anlayışlarının ne kadar anti demokratik olduğunu sergilemişlerdir. Bu noktada bizler hizmet yarışı ile sendikacılık yaparken; onlar tehdit yarışı ile sendikacılık yapıyor. Her şeye rağmen biz tüm eğitim çalışanlarının birlikte ve barış içerisinde çalışma koşullarının oluşturulmasında kılavuz olmaya, onların kazanımlarının arttırılmasını devam edeceğiz. Sendikamıza üye olarak bize destek veren tüm eğitim çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarına ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

“KARARLI MÜCADELEMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadelede Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazandığını söyleyen Numan Şeker, “Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır. Eğitim-Bir-Sen, Eğitim çalışanlarının ekonomik,sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi vermeyi, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımların yanında, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek, talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir” şeklinde konuştu.

Bursa’da yetkimizin üyemize, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Mehmet Akif İnan’ın, ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan’  mısralarındaki sırrın tecelli edişine katkı sunan üyelerimize, zorluklar karşısında ve en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.