SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitime 'Teknoloji Fen Okulları' damgası

Eğitim ve öğretimde ekol haline gelmiş 22 yıllık eğitim geçmişi ile Kültür Eğitim AŞ’nin armağanı olan Teknoloji Fen Okulları yeni nes

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eğitime 'Teknoloji Fen Okulları' damgası
Eğitim ve öğretimde ekol haline gelmiş 22 yıllık eğitim geçmişi ile Kültür Eğitim AŞ’nin armağanı olan Teknoloji Fen Okulları yeni nesil eğitim anlayışla 2017-2018 eğitim öğretim yılında Özlüce’de hizmete açılacak.

Burak TOK

Gelişmiş ülkelerde; eğitim sistemi reformunun model okulları olarak kabul edilen Teknoloji Fen Okulları nitelikli eğitim anlayışı ile Bursa’da hizmete giriyor. 22 yıllık Kültür eğitim AŞ’nin tecrübesi ile birleşen Teknoloji Fen okulları eğitime yeni boyutlar kazandırmaya hazırlanıyor. Özlüce’de 17.500 metrekare alana projelendirilen; uluslar arası standartlardaki kampüsünde “Teknoloji Fen okulları” adıyla; anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve Anadolu lisesi bölümleriyle hizmet verecek. Teorik eğitimin yanında, tüm pratik uygulamaların etkileşimli sınıflarda yapılacağı “Teknoloji Fen Okulları” öğrencilerine ilkokuldan itibaren milenyum çağının dili olan kodlama ve yazılım dillerini de öğretecek.

“KODLANAN DEĞİL, KODLAYAN BİR GELECEK“

Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek hedeflediklerini belirten Kültür Eğitim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış , “22 yıllık eğitim tecrübemiz ve ekibimizle, kentimize yepyeni bir eğitim modeli sunuyoruz. Kurumumuz eğitim faaliyetlerine kültür 2000 dershanesi olarak başladı. Biz hem Kültür’üz hem Kültür 2000’niz.Kültür’de ki tecrübelerimiz ile Teknoloji Fen Okulları’nı harmanlayıp modern bir eğitim sistemine geçiyoruz. 22 yıllık Kültür birikimiyle Teknoloji Fen okulları geliyor. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyi dile getirmedik. Bizim Teknoloji Fen Okulları olarak 5 temel hedefimiz var; özgüveni sağlam, etik değerleri güçlü bir gelecek, matematik zekasını iyi kullanabilme, İngilizce konuşabilme, anlayabilme, yazılım dillerine hakimiyet ve kodlama yapabilme, son olarak da entelektüel birikim. Yazılım dünyada katma değeri en yüksek alan haline geldi. Genç nüfus gücümüzle bu yönde ciddi bir potansiyele sahibiz. Eğitimle bu potansiyeli harekete geçirmek, Bursa’ya bir silikon akademisi kazandırmak istiyoruz.”dedi.

“EĞİTİMİN SİLİKON VADİSİ“

22 yıldır eğitimde güveni ve başarıyı temsil eden bir marka olmanın ciddi sorumluluklar yüklediğini belirten Kültür Eğitim AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Sırakaya, “Hedefleri bu kadar güçlü bir projede kampüsün de, bu ilkelere yakışır olması gerekiyordu. Teknoloji Fen Okulları’nı bu sebeple eğitimin silikon vadisi gibi kurguladık. Gerek mimarisi, gerekse mühendisliğiyle öğrencinin ve eğitim grubunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip.”şeklinde konuştu.

“TEKNOLOJİ DESTEKLİ BİR EĞİTİM “

Teknoloji Fen Okulları Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç planlanan eğitim sisteminin denenmiş, yanlışlardan arındırılmış bir vizyonda planlandığını ifade ederek, ‘Teknoloji Fen Okulları’nın, mutlu eğitim vizyonu; öğrenci, veli ve okul arasındaki, sıkı bağlardan güç alarak, eğitimde mutluluk sağlamak olacaktır. Biz mevcut eğitim sistemini; çocukların görsel ve işitsel algılarıyla da güçlendirdiğimiz; teknoloji destekli ve etkileşimli bir eğitim modeliyle uygulayacağız. Eğitimde önceliğimiz; ezberci ve sınav eksenli bir model yerine, araştıran-sorgulayan, bilgiyi, özgüvenle kullanan bir nesil yetiştirilmesidir.’ dedi.

 

TEKNOLOJİ FEN OKULLARI’NDA YOK YOK
Teknoloji Fen Okulları’ında 20 ilkokul, 20 ortaokul, 6 hazırlık dersliği, yaş gruplarına göre her kademinin kendine ait oyun ve sosyal alanları, 4 müzik dersliği, 4 teknoloji tasarımı dersliği, 3 bilişim ve yazılım dersliği, 4 Görsel Sanatlar Dersliği, 3 Drama Dersliği, 3 FKB Laboratuvarı, 1 Yabancı Dil Odası, 1 Satranç Dersliği, 1 Hazırlık Sınıfı Oyun Salonu, 2 Sinema, 1 Çok amaçlı Salon, 1 Konferans Salonu, 1 Spor Salonu, 1 Kütüphane ve Okuma Salonu, 1 Bowling Salonu, 1 Paten Pisti, 6 Teneffüs Balkonu, 1 Ahşap Atölyesi, 1 Mutfak Atölyesi, 1 Robotik ve Otomasyon Atölyesi, 1 Üç Boyut Tasarım ve İmalat Atölyesi, 1 Seramik Çini Cam Atölyesi, Düşünce ve Kavram Atölyesi, Tekstil Baskı ve Dokuma Atölyesi bulunuyor.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.