SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğlence mekanlarına telif hakkı ayarı

Yargıtay’ın umuma açık işletmelerde radyo ve televizyonlardan müşterilere yönelik dinletilen müzik yayınlarına izin verdiğini belirten BTSO 38

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eğlence mekanlarına telif hakkı ayarı
Yargıtay’ın umuma açık işletmelerde radyo ve televizyonlardan müşterilere yönelik dinletilen müzik yayınlarına izin verdiğini belirten BTSO 38. Meslek Komitesi Başkanı Galip Sakder, ancak flash bellek ve CD üzerinden müzik yayınının bu kapsam dışında olduğunu ve bu konuya da esnafın dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 38. Meslek Komitesi tarafından Oda Merkez Binası’nda ‘Yargıtay’ın işletmelerde müzik eserinin radyodan veya televizyondan yayınlanması kararına’ ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya BTSO 38. Meslek Komitesi Başkanı Galip Sakder ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Programda konuşan Galip Sakder, uygulama sebebiyle Bursalı esnafın sıkıntı çektiğini söyledi. Çok sayıda işletmeye bilgilendirme yapılmadan polis denetimlerinin yapıldığını kaydeden Sakder, bu durumun işyeri sahiplerini zor durumda bıraktığını söyledi.
"YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR"
Sakder, telif hakları gösterilerek iş yerinde müşterilerine hizmet veren esnafa televizyon ve radyo üzerinden müzik dinlettiği için yapılan uygulamaya son verilmesini istedi. Sakder, “Biz telif hakkına asla karşı değiliz. Ancak ortada Yargıtay’ın da aldığı bir karar var. Telif hakkı konusunda kalıcı bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Telif Hakları Kanuna dayandırılarak yapılan uygulamaların Yargıtay 19. Ceza Dairesi’nin kararıyla durduruldu. Bursa başta olmak üzere Türkiye genelindeki işletme sahipleri karara sevindi. Yargıtay kararı emsal niteliğindedir. Karar ile televizyon ve radyo üzerinden umumi açık yerlerde müzik yayını yapılmasına izin veriliyor. Ancak flash bellek ve CD üzerinden müzik yayını bu kapsam dışında. Bu konuya dikkat edilmesi lazım” şeklinde konuştu.
Sakder, "Bu konuda komite üyelerimizden yoğun talepler geliyor. Biz de bu konunun takipçisi olduk. Toplantılarda konunun muhatabı olan ve piyasadaki kuruluşları temsil eden ‘Ortak Lisanslama Birimi’ ile de buluştuk. Ayrıca Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile de görüşme imkanı sağladık. Yargıtay’ın aldığı bu karar haklı olduğumuzu ortaya çıkartıyor" diye konuştu.
Galip Sakder’in konuşmasının ardından komite üyeleri, konu hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.