SON DAKİKA
Hava Durumu

Ejder meyvesine elektrik engeli!

Gürsu’da kurduğu bin 350 metrekarelik serada ejder meyvesi diye bilinen pitaya yetiştirmeye başlayan Nur Fidancılık firması sahibi Özhan Özt

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ejder meyvesine elektrik engeli!
Gürsu’da kurduğu bin 350 metrekarelik serada ejder meyvesi diye bilinen pitaya yetiştirmeye başlayan Nur Fidancılık firması sahibi Özhan Öztürk, seraya bir türlü elektrik bağlatamadı. İki küçük fanı çalıştırmak için alçak gerilim elektriğe ihtiyacı olan Öztürk’e UEDAŞ orta gerilimde diretiyor. Bunu bağlatmaya gücü yetmeyen firma şimdi karar kara düşünüyor.

Deniz AKIN

 

Türkiye’de yeni yeni ismi duyulmaya başlayan ejder meyvesini Gürsu’da yetiştirmek için harekete geçen Nur Fidancılık firmasının sahibi girişimci Özhan Öztürk, arazisindeki bin 350 metre karelik seraya getirdiği ejder meyvesi fidanlarını diken Öztürk, meyve fidanlarının yaşama ortamını sağlamak için sera sobası kurdu. Sobanın içeriye ısı dağıtması için de iki küçük fan kuruldu ve bunun için de elektriğe ihtiyaç var. Bursa’da olmayan ve Bursa için gelecekte önemli bir kazanç kapısı olacağı düşünülen pitaya fidanlarının yetişebilmesi için hava sıcaklığının eksi dereceye düşmemesi gerekiyor. Bunun için harekete geçerek UEDAŞ’a başvuran Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı; “Ben haziran ayında dilekçe ile UEDAŞ'a başvurdum 3 kwlık AG den (Alçak Gerilim) talep ettik Bulunduğum Bölgede AG den kullanan kişiler mevcuttur.  Hatta benden daha uzakta, bize OG’den (Orta Gerilim) veriyorlar trafo kurdurmak istiyorlar.  Buna da bizim gücümüz yetmeyeceğini söyledik kaç aydan beri yalvar yakar istiyorum. Uğraşıyorum ama bir türlü alamıyorum takılıyorum. Bu tesisi tamamen kendi olanaklarımla yaptım.  Bir kısmı borç olarak yaptım.  Burası benim her şeyim. Geçim kaynağım.  Başka işim gücüm yok her şeyimi buraya bağladım. Bu elektrik olmazsa bitkilerim yok olacak maalesef” Bu meyvenin gelecekte Bursa için çok büyük bir kazanç kapısı açacağını dile getiren Öztürk, şimdi yetkililerden elektrik sorunun çözülmesini bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.