SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekonomik kalkınma hamlesi Yıldırım'ı geleceğe taşıyor

Türkiye’nin en büyük kentsel hamlelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşümün başarıy

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ekonomik kalkınma hamlesi Yıldırım'ı geleceğe taşıyor
Türkiye’nin en büyük kentsel hamlelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşümün başarıya ulaşabilmesinin kalkınma hamlesiyle mümkün olduğunu söyledi. 
Bebe konfeksiyonu alanında Türkiye ihracatının yüzde 80’nin Yıldırım’dan yapıldığını hatırlatan Başkan Edebali, “Sadece Bursa ve Türkiye değil, dünya genelindeki bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe önemli bir paya sahip olan Vişne Ticaret Bölgesi, ilçemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir yere sahip. Bölgeye inşa edeceğimiz Vişne Han Kapalı Çarşı Projesi’nin planları tamamlandı. 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak merkezde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar, düğün salonu, yeme içme birimleri, kapalı otopark yer alacak. Bu merkezle birlikte esnafımızın dünya pazarındaki rekabet gücü yükselmiş olacak” diye konuştu.
Ekonomik alanda önemsedikleri diğer önemli bir konun ise istihdam olduğunu ifade eden Başkan Edebali, “İş verenle iş arayanı buluşturmak için düzenlediğimiz istihdam buluşmalarında 15 bin üzerinde hemşerimiz kendi alanlarında öncü 68 firma temsilcisi ile bir araya geldi. Bunlardan 4 bin hemşerimize istihdam imkanı sağladık. Ayrıca öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’ düzenleyerek onlara iş imkânı sağaldık. Engelli vatandaşlarımız iş yeri açmak istediklerinde kendilerinden işletme ruhsatı ücretini almıyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.