SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ekonomiyi girişimciler şekillendiriyor'

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (Burs

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2019 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Ekonomiyi girişimciler şekillendiriyor'
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BursaTTO) işbirliğinde yürütülen SeedUP - İnovatif Girişimcilik Programı jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Jüride yer alan Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Sevgi Saygın, girişimcilik hızlandırma programlarının Bursa ekonomisinin rekabet gücünü artırdığını belirterek, “Katma değer oluşturacak fikirlerin ticarileşerek uluslararası pazarlara ulaşması adına KGK olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.” dedi. BursaTTO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, programa başvuran 28 projenin sunumu yapıldı. Jüride Bursa KGK Başkanı Sevgin Saygın’ın yanı sıra BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BursaTTO Yürütücüsü Doç Dr. Nadir Yıldırım, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, BUİKAD Başkan Yardımcısı Şeyda Şençayır, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Kuter, İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin ve KOSGEB Uludağ Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Yalçın Gençoğlan yer aldı.
BURSA EKONOMİSİNDE YENİ DÜZEN
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, girişimciliğin ekonomik zenginliğin anahtarı haline geldiğini söyledi. Dünya ekonomisinin artık yeni girişimcilerin kurduğu şirketlerle şekillendiğini kaydeden Saygın, bu süreçte Bursa’nın da yeni ekonomik düzene uygun girişimleri ekonomiye kazandırmasının önemli olduğunu vurguladı. BursaTTO ve BEBKA işbirliğinde hayata geçirilen SeedUP programının bu noktada girişimcileri teşvik edecek önemli bir uygulama olduğunu kaydeden Saygın, “Değerlendirme toplantımızda çok farklı sektörlerde parlak iş fikirleri bulunan girişimci adaylarımızla tanıştık. Programa başvurarak iş fikirlerini bizlerle paylaşan tüm girişimcilerimizi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Bu başarılı proje dolayısıyla BursaTTO ve BEBKA’ya da kadın girişimcilerimiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
GİRİŞİMCİLİK EVİ PROJESİ
SeedUP gibi girişimcilik hızlandırma programlarının Bursa ekonomisine nitelikli girişimciler kazandıracağına inandığını belirten Saygın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Katma değer oluşturacak fikirlerin ticarileşerek uluslararası pazarlara ulaşması adına KGK olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu noktada yakın zamanda hayata geçireceğimiz ‘Girişimcilik Evi’ projemizin de başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere Bursa’daki tüm girişimcilerin buluşma noktası olmasını bekliyoruz. Yenilikçi iş fikirleri olan ancak projelerini hayata geçirmek için desteğe ihtiyacı olan kadın girişimcilerimize gerekli rehberliği ve desteği sağlayacak projemizin imkanlarından tüm girişimcilerimizin faydalanmasını bekliyoruz” dedi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.