SON DAKİKA
Hava Durumu

EL NUSRA'NIN TÜRK DİRENİŞÇİSİ ABD'NİN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
EL NUSRA'NIN TÜRK DİRENİŞÇİSİ ABD'NİN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ


Edinilen bilgiye göre, El Kaide bağlantılı El Nusra’nın komutanlarından olduğu öğrenilen Ümit Yaşar Toprak (39), yaklaşık 2 ay önce eşi ve 5 çocuğunu Bursa’da bırakarak Esad'a karşı savaşmak için Suriye’ye gitti. Zaman zaman ailesiyle de telefonla konuşan Toprak’ın tim komutanı olduğu iddia edildi. 2012 yılında da bir süre Irak’a gittiği ortaya çıkan Toprak, ABD ve 5 Arap ülkesinin Suriye’de IŞİD’e karşı düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.
2004 YILINDA GÖZALTINA ALINDI
Hayatını kaybeden Toprak’ın 2004 yılında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün MİT ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Ensar El İslam örgütüne yönelik operasyonda kardeşi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Dönemin ABD Başkanı George W.Bush'a suikast hazırlığı yapacakları iddia edilen Toprak’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, kardeşi ise tutuklanmıştı.
KARDEŞİ VE KENDİSİ HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI GÜLÜNÇ BULMUŞTU
Öte yandan 4 Mayıs 2004 yılında İHA’ya açıklamalarda bulunan Toprak, kendisine ve örgüt sorumlusu kardeşi Alparslan Toprak'a yönelik suçlamaların gülünç olduğunu söylemişti. El Kaide ile bağlantıları olmadığını iddia eden Toprak, Amerika’nın Ortadoğu’daki politikalarını lanetlediğini ifade etmişti. Ayrıca Toprak, her duyarlı Türk vatandaşı gibi Amerika ve İsrail'in saldırgan politikalarını nefretle ve lanetle karşıladıklarını belirtmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.