SON DAKİKA
Hava Durumu

Elektronik tebligat geliyor!

VERGİ MÜKELLEFLERİNE BUGÜNE KADAR YAZILI OLARAK YAPILAN TEBLİGATLARIN YILBAŞI İTİBARİYLE ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA İLETİLECEĞİNİ SÖYLEYEN BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GRUP MÜDÜRÜ NAZMİ SARAÇOĞLU, “ELEKTRONİK TEBLİĞ, BEŞİNCİ GÜN SONUNDA OKUNMASA DA MÜKELLEFE ULAŞMIŞ SAYILACAK” DEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2015 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Elektronik tebligat geliyor!
Vergi mükelleflerine bugüne kadar yazılı olarak yapılan tebligatların yılbaşı itibariyle artık elektronik ortamda iletileceğini söyleyen Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, “Elektronik tebliğ, beşinci gün sonunda okunmasa da mükellefe ulaşmış sayılacak” dedi.

 

Vergi mükelleflerine bugüne kadar yazılı olarak yapılan tebligatların yılbaşı itibariyle artık elektronik ortamda iletilecek.Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında, 1 Ocak tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek olan elektronik tebligat (e-tebligat) sistemi hakkında seminer verdi. BSMMMO üyelerine yönelik düzenlenen seminerin açılış konuşmasını Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptı. "E-tebligatın yanı sıra yeni nesil yazar kasaların da 1 Ocak 2016 tarihinde kullanılmaya başlanması zorunluluğu var” diyen Sönmez, konu ile ilgili esnaf odalarının, ticaret odalarının ve akademik odaların alt yapı hazırlığının henüz tamamlanamadığını bu sebeple süre uzatımı yönünde talepler olduğunu söyledi. Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, e-tebligat sistemini, vergi daireleri tarafından düzenlenen evrakın Gelir İdaresi Başkanlığı’nca elektronik ortamda tebliğ edilmesi olarak tanımladı. Sistemin Kurumlar Vergisi mükellefleri ile Gelir Vergisi mükelleflerinden zirai, ticari ve mesleki kazanç sahiplerini (basit usulde tespit edilenlerle, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) kapsadığını belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Kurumlar Vergisi mükelleflerimizin bizzat vergi dairesine kağıt ortamında müracaatı gerekiyor. Gelir Vergisi mükellefleri ise internet vergi dairesi aracılığı ile de bu sisteme dahil olabilirler.”
SİSTEME GİRMEYENE CEZA VAR
Sisteme girmeyenlere ceza kesileceğini anlatan Saraçoğlu, “1’inci sınıf tüccarlar ve serbest meslek erbabı bin 375 lira, 2’nci sınıf tüccarlar ve defter tutan çiftçiler ise 700 lira ödemekle yükümlü olacaklar” diye konuştu. Sisteme başvurmayanlar için de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kendilerine bir e-tebligat adresi oluşturulduğunu dile getiren Saraçoğlu, "Her koşulda sisteme dahil oluyorsunuz. Bu adresin oluşturulduğunun bilgisi de mükellefe veriliyor" dedi. Saraçoğlu, e-tebligat kapsamında elektronik güvenli imzayı içeren bir belge iletildiğini de kaydederek, “Elektronik tebligat adreslerine tebligat yapıldığını kayıtlı mail ve cep telefonlarına mesaj yoluyla bilgisini iletiyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.