SON DAKİKA
Hava Durumu

'Emekçinin hakkı korunsun'

Enise DİKMEN HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası 41. Kuruluş yıldönümünü kutlu

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Emekçinin hakkı korunsun'
Enise DİKMEN
HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası 41. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Ankara’da toplanan genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısında ardından bir basın açıklaması yapan Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, hükümetten taşerondan kadroya alınan emekçilerin enflasyona ezdirilmemesi çağrısı yaptı.
Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, taşerondan devlet kadrosuna geçen işçilerle ilgili hükümete çağrıda bulundu.  Yavuz, tek sermayesi emek olan işçilerin enflasyona ezdirilmemesini istedi.

“HAKLARI 2016’YA GÖRE BELİRLENDİ”

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili süreci anlatan Yavuz,  696 sayılı KHK ile kamuda taşeron şirketler bünyesinde çalışmakta olan işçilerin, sürekli daimi kamu işçisi kadrolarına ve işçi statüsüne geçiş işlemleri 02.04.2018 tarihinde tamamlandığını hatırlattı.  Yılmaz, “Kadroya ve işçi statüsüne geçişi yapılan işçilerin ücret ve sosyal hakları, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016 yılındaki enflasyon verilerine göre belirlenmiştir. TUİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) yüzde 20,30 olarak açıklanmıştır.  Bu nedenle çalışanların satın alma gücü azalmıştır” dedi.

“HÜKÜMET ENFLASYONA KARŞI KORUMALI”

Bu işçilerin emekten başka sermayelerinin olmadığının altını çizen Yavuz,  “Hükümetimizin "el emeğinden başka sermayesi olmayan"  emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğine inanarak, taşeron şirketlerde çalışmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT’lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz.” dedi.

“EMEKÇİLERİN TALEBİNE KARŞILIK VERİLMELİ”

Kadroya geçen çalışanların önemli beklentileri olduğuna da dikkati çeken Yavuz, “Bu kapsamdaki çalışanların çok büyük talep ve beklentileri bulunmaktadır.  Mahalli yerel seçimler sürecinde olduğumuzun altını çizerek, emekçi kardeşlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz” diye konuştu. Artan enflasyona karşı eriyen ücretlerin ve sosyal hakların en az enflasyon oranında (yüzde 20.30) zam talep ettiklerini anlatan Yavuz, “Emek olmadan en verimli topraklarda bile hasat olmaz, emek verenleriz, biz haddimizi biliriz, biz hakkımızı isteriz” ifadelerini kullandı.

BURBAK İŞÇİSİ MÜJDE BEKLİYOR

Toplu iş sözleşmesi süreci Genel Müdür Hamza Serim’in yargıya gitmesi nedeniyle sekteye uğrayan BURBAK işçisi de müjde bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın duruma müdahale ederek Türkiye tarihinde görülmemiş bir adım atan BURBAK Genel Müdürü’nün  yargıya taşıdığı yetki belgesi tespit davasını geri çekmesini bekleyen işçiler, toplu sözleşme sürecine kendilerinin de dahil edilmesini bekliyor.

ŞEHİR GÜNDEME TAŞIMIŞTI



Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURBAK’ta kısa bir süre önce örgütlenen HAK-İŞ Sendikası, yetki belgesini almış, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine BURBAK çalışanları da dahil edilmişti. Ancak otopark şirketi BURBAK’ın Genel Müdürü Hamza Serim, konuyu mahkemeye taşıyarak tespit davası açmıştı. Bu davanın açılmasıyla birlikte BURBAK işçileri Toplu İş Sözleşmesi sürecinden çıkmak durumunda kaldı. BURBAK çalışanlarının mağduriyetini Bursa Şehir Gazetesi manşetinden kamuoyu gündemine taşırken, çalışanlar şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bir an önce bu duruma el koymasını ve yargıdaki dosyayı geri çekerek, BURBAK’ın da toplu sözleşme sürecine dahil etmesini umutla bekliyor.

“İŞÇİLER İSTEMİYOR”

BURBAK’ın sendikalaşma sürecinde yaşanan ilginç gelişme üzerine Bursa Şehir Gazetesi’nin ulaştığı BURBAK Genel Müdürü Hamza Serim, o dönem yaptığı açıklamada sendikayı suçlayıp, işçilerin yanlış bilgilendirildiğini ileri sürmüştü. Serim, işçilerin TİS’e katılmak istemediklerini de iddia etmişti. Sendika üyeliği ve toplu iş sözleşmesini çalışanların neden istemediğini ise Serim, makul bir açıklama getirememişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.