SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli öğretmene inanılmaz tuzak!

Bursa'da emekli bir öğretmen, "Hesaplarınızı PKK'lılar kullanıyor" diyen dolandırıcılara 50 bin TL'sini kaptırdı. Zanlılar

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emekli öğretmene inanılmaz tuzak!



Bursa'da emekli bir öğretmen, "Hesaplarınızı PKK'lılar kullanıyor" diyen dolandırıcılara 50 bin TL'sini kaptırdı. Zanlılar düzenlenen operasyonla yakalanırken, para sahibine teslim edildi.





Merkez Nilüfer ilçesinde ikamet eden emekli öğretmen E.T.'yi (57) arayan kimliği belirsiz kişiler, "Hesabınız terör örgütü PKK tarafından kullanılıyor. Biz emniyet müdürlüğünden arıyoruz. Hesabınızdaki parayı kurtarmak istiyoruz" dedi. Olayı inandırıcı kılmak için yanındaki arkadaşını emekli öğretmene savcı olarak tanıtan dolandırıcı, "Bak yanımda savcı var. İnanmıyorsan ona sor" dedi. Sözde savcı E.T.'ye, "Hesabında ne kadar para varsa size vereceğim hesap numarasına yatır. Biz paranı güvence altına alacağız" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan E.T., hemen İzmir yolundaki bankaya gitti. Hesabındaki 50 bin TL'yi verilen hesap numarasına yatıran E.T., dolandırıcıyı arayarak parayı yatırdığını söyledi. Bankadan ayrılan E.T., bir arkadaşına giderek parasını kendisini telefonla arayan kişilerin hesabına yatırdığını söyledi.

"EYVAH DOLANDIRILDIN"
Arkadaşının uyarısıyla dolandırıldığını anlayan E.T., hemen bankayı arayarak durumu bildirdi. Banka müdürü de bunun üzerine paranın gönderildiği hesabı bloke etti. Banka müdürü polisi arayarak bir kadının dolandırıldığını ve dolandırıcının hesabının Gaziantep'te bir banka şubesine ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne haber verdi.

GAZİANTEP GÜVEN TİMLERİ YAKALADI
Nerede olduğu belli olmayan dolandırıcı ise Şanlıurfa'da Müzeyyen Ö.'ye (32) 2 bin TL yol parası gönderdi ve Gaziantep'te banka şubesine gitmesini istedi. Yola çıkan kadın, 2 saat sonra Gaziantep'e gitti. Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı güven timleri, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne inen kadınları takip etmeye başladı. Dolandırıcının söylediği banka şubesine giden kadın, bankada parayı almak için sırasını bekledi. Banka görevlisine kimliğini veren ve parayı çekmek isteyen Müzeyyen Ö., kendisini takip eden güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan kadın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Akşam saatlerinde polis tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete getirilen mağdur emekli öğretmen E.T. ise parasının kurtarıldığını polisten duydu. Emniyet yetkililerinin parasını teslim ettiği kadın daha sonra emniyetten ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.