SON DAKİKA
Hava Durumu

Emin Acar Dualarla Anıldı

Manevi önderlerden Dr. Emin Acar, ölümünün 2. yılında memleketi İnegöl Kent müzesi Konferans salonunda duzenlenen torende dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emin Acar Dualarla Anıldı
Manevi önderlerden Dr. Emin Acar, ölümünün 2. yılında memleketi İnegöl Kent müzesi Konferans salonunda duzenlenen torende dualarla anıldı.

Dr. Emin Acar Anı-Vefa Günleri programı, İnegöl Belediyesinin destek ve katkılarıyla bugün saat 14.00 de İnegöl Kent Müzesi Konferans salonunda gerçekleşti. Programa Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan, Dr. Emin Acar'ın oğlu Dr. Rahmi Acar babasını anlattı. Acar, babasının Allah dostu biri olduğunu ifade ederek, "Yarım asırdan fazla bir süre Ankara'da şifa dağıttı. Hacı Bayram-ı Veli'nin yaptıklarından farklı başka hiçbir şey yapmadı. Devletini, milletini bağrına bastı. Dinini dünyasından, dünyasını ahiretinden ayrı düşünmedi. İşiyle aşını birbirinden ayrı görmedi. Mecnunları, yolda kalmışları kucakladı." dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise Emin Acarın kendisini ilme adamış biri olduğunu ifade ederek, ‘’Bugün bizim için özel bir gün İnegöl de doğmuş, İnegöl’de büyümüş ve daha sonra ülke sathında hizmet etmek üzere şehrimizden ayrılmış bir büyüğümüzü anma programı için bir arada bulunuyoruz. tabi az öncede ifade edildi o kadar çok özellik rahmetli Dr. Emin Acar hocamızda toplanmış ki doktor kimliği, devlet yöneticiliği kimliği, ve siyasi kimliğini görüyorsunuz ve belli bir dönemden sonrada tamamen kendisini ilime adamış bir kimliği görüyoruz. Yani bu yönüyle çok özel bir durum olduğunu görüyoruz. Tabi zaten bugünkü ve bundan sonraki toplanmaların amacı da işte bu düşünce yapısını, bu zihniyet yapısını geleceğe ve gelecek nesillere aktarmak olduğu için bu programların, bu etkinliklerin ne kadar doğru olduğunu buradan bir kez daha ifade etme istiyorum. İnegöl özelinde bunu zaten önemsiyoruz ama bu fikir ve düşünce yapısını gelecek nesillere aktarılmasının tüm satıhta yapılmasının önemini düşünüyorum. Tabi çok kıymet bi r şahsiyet ben kendisini buradan tekrar rahmetle anıyorum. Yapmış olduğu hayırlar eserler zaten ortadadır. İnşallah bunlar gelecek nesiller tarafından da öğrenilip ve kıymeti bilenecek bir şekilde uygulanabilirse çok güzel nasihatler zaten ortada var. Hangi kimliğini ele alırsanız alın hepsinde çok güzel sözler ve ifadeler var. Ben kendisini tanıma şansı belki elde edemedim ama ziyaret eden büyüklerimizden duyduğum ve ifade ettiğim hep anlatıldığı gibiydi işte gidildiğinde çok büyük bir hoş görü çok güzel bir karşılama beraberinde ifade ettiğiniz ikramlar gibi ziyaretine giden misafirlerinin hoşnut bir şekilde geriye döndüklerini buda tabi bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. İnşallah bundan sonrada bu kıymetli fikirleri gelecek nesillere aktarabiliriz ümidiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Konusmaların ardından anma programına konusmacı olarak katılan Dr. Rahmi Acar, Prof dr. Ahmet Nedim Serinsu, Eğitmci Yazar Abdullah Tataroğlu ve Prof. Dr. Hasan Küçük, herkesin mutlaka bir ders çıkaracağı Emin Acar'ın hayatından kesitler anlattilar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.