SON DAKİKA
Hava Durumu

'Emlak vergisi bence de olmasın'

Bursa’da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğrudan ve dolaylı vergiler konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.Şimşek, organize sa

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğrudan ve dolaylı vergiler konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.Şimşek, organize sanayi bölgelerinden alınan emlak vergisinin kaldırılmasıyla ilgili bir soruya, “Zaten emlak vergisi maliyeye gelmiyor. Bence de emlak vergisi olmasın” dedi. 



 

Bursa Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Sanayici ve İşadamları Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Mali Portresi’nin Dünü-Bugünü-Yarını” konulu toplantıya katılan Şimşek, davetlilerin kendisine verdiği yazlı sorularını cevapladı. Şimşek, “Organize Sanayi Bölgelerinde emlak vergisi olmasın diyorsanız, bende ‘olmasın’ diyorum. Zaten emlak vergisi maliyeye gelmiyor. Emlak vergisini belediyeler alıyor. Hatta belediyeler sanayiciye zulüm yapıyor zulüm. Nasıl zulüm yapıyor? Çünkü hele OSB dışındaki bir alanda emlak vergisi değeri 20 lirası ise OSB’den 300 lira almaya çalışıyorlar. Bu son derece yanlış. Bunu değiştireceğiz. Yeni bir kanun yapmamız lazım. İtiraz yolunu açmamız lazım. OSB gibi alanlarda emlak vergisi diye bir verginin olmaması lazım” dedi.
Herhangi bir vergi affının gündemlerinde olmadığını dile getiren Bakan Şimşek, Perakende Yasası bekleyen esnaflar için de uyarıda bulundu. Şimşek, internet üzerinden alışverişlerin arttığına dikkat çekerek, herkesin kendini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, meyve ve sebzelerin bile yakında internet üzerinden alınacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.