SON DAKİKA
Hava Durumu

Emniyet ve milli eğitim ortak yapımı kısa film: 'Sessiz çığlık'

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emniyet ve milli eğitim ortak yapımı kısa film: 'Sessiz çığlık'
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa film çekiyor. "Sessiz Çığlık" adlı kısa filmde, metropol hayatında sesi duyulamayan çocukların toplumda var olma çabası anlatılıyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) provalarına başlanan "Sessiz Çığlık" adlı kısa filmin tanıtım toplantısı yapıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Uludağ Üniversitesi ve DOSAB liderliğinde yürütülen proje ile hem rol verilen çocuk oyuncuları sanata teşvik etmek, hem de kamuoyunun dikkatini ailesiyle iletişim problemi yaşayan çocuklara çekmek hedefleniyor. Şehit Doğan Sevinç Orta Okulu öğrencilerinden oluşan aile içi eğitim ve çocuk hakları temalı film, 3. Bursa Uluslararası Çocuk Hakları Filme Festivali'nde sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
Provalara katılan öğrencilerin okula bağlılıklarında olumlu değişiklikler görüldüğünü belirten proje koordinatörlerinden Şehit Doğan Sevinç Orta Okulu Müdürü Vekili Asuman Kaban, "Bu projeye üçüncüsü yapılacak olan Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali'ne katılma maksadıyla başladık. Buradaki tema çocuk hakları. Toplumumuzda ve çocuklarımızda çocuk hakları hakkında bilinç oluşturmayı ve çocukların özgüvenini geliştirmeyi amaçladık. Bu yolculukta Çocuk Şube Müdürlüğü ile görüştüğümüzde çok sıcak karşıladılar ve projeye bizim kadar heyecanlı yaklaştılar. O yolculuk o gün başladı ve bugüne geldik" dedi.
Çocukların sağlıklı fertler olmaları için herkese görev düştüğüne değinen Asuman Kaban, "Biz tek başımıza meseleleri çözemiyoruz. Dolayısıyla bu meselelerin çözülmesi aileden başlıyor. Sosyokültürel yapısı altta olanda da, yukarıda olanda da aynı sıkıntıları görüyoruz. Ailelerin çocuklarıyla ciddi iletişim sıkıntıları var. Bu, metropolde yaşamanın getirdiği sonuçlar. Çocuklarımızın çığlık sesini biz duyamıyoruz. Bu projemizin Emniyet Müdürlüğü'nün desteği ile tabanda çok ses getireceğini ve meselelere bir nebze olsun çözüm sunacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Çocukların suça sürüklenme ihtimalini önlemek adına bu tür projeleri sürdüreceklerini aktaran Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise, "Ekonomik durumları iyi olmayan dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklarımız topluma kazandırma, onların sportif ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanma noktasında bir çalışma yaptık. Bu proje çerçevesinde de bunu bir okulumuzda başlattık. Diğer okullarımızda da gerek sportif faaliyetlerde, gerekse kültürel dallarda öğrencilerimizin meslek edinmeleri ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
20 Mayıs'ta çekimleri sona erecek olan "Sessiz Çığlık", 22 Mayıs'ta düzenlenecek galayla beyaz perdedeki yerini alacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.