SON DAKİKA
Hava Durumu

Emniyete saray gibi hizmet binası...

Bursa’da emniyet hizmetlerinin artırılması ve güvenliğin daha hızlı sağlanması amacıyla Bağlarbaşı Mahallesi’ne yeni hizmet binası aç

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da emniyet hizmetlerinin artırılması ve güvenliğin daha hızlı sağlanması amacıyla Bağlarbaşı Mahallesi’ne yeni hizmet binası açılacak. Osmangazi Belediyesi’nin üstlendiği hizmet binası Bursa Valisi Şahabettin Harput’u bile şaşırttı. Türkiye’de bir ilk olacak olan hizmet binasında suçlu ile mağdurun birbirini göremeyeceği bir sistem yer alacak. 

Merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapılacak olan hizmet binasının protokolü, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalandı. Yapılacak olan hizmet binasının Türkiye’de nadir örneklerden biri olduğu, binada spor odasından çok amaçlı konferans salonuna, karakola gelen vatandaşların rahat edebileceği odalar ve 24 saat izlenebilen 5 adet nezarethane olacak. Farklı büroların da çalışma masasının olacağı hizmet binası tam 1 yıl içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak. Bin 200 metreye kurulacak olan hizmet binasının toplam maliyeti 1 milyon TL'ye mal olurken karakol, Hürriyet, Bağlarbaşı, Yunuseli, Güneştepe ve Karaman mahallelerine hizmet verecek. 5 katlı olacak olan hizmet binası 2 bodrum kat, 1 zemin ve 2 üst kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak.

Protokol imza töreninde konuşan Harput, yeni yapılan hizmet binasını çok beğendiğini ve binanın adeta bir saray görünümünde olduğunu belirtti. Harput, “Vatandaşların güvenliğinin, huzurun sağlanmadığı bir yerde refahtan bahsedilmez. Bizde bu amaçla yeni hizmet binaları açıyoruz. Ancak hizmet binalarımız çok modern binalar” dedi.

Hizmet binasını önümüzdeki yıl bu aylarda hizmete açacaklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi ilçesinin nüfusunun kalabalık olduğuna dikkat çekerek buraya yapılacak olan hizmet binasının vatandaşların işlerini kolaylaştıracağını söyledi. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni hizmet binaları ile ilgili A, B ve C tipinde projeler hazırladığını, Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapılacak hizmet binasının A tipi görünümlü C statüsünde olduğunu vurguladı.

Osmangazi İlçe Emniyet Müdür Gökhan Tuna, hizmet binasında vatandaşların rahat edeceklerini ifade ederek, teknolojinin bütün imkanlarının binada kullanılacağını belirtti. Karakola gelen vatandaşların işlerinin çabuk bitirilmesi için hizmet kalitesinin artacağını da belirten Tuna, karakolun Bursa’da örnek bir hizmet binası olacağını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.