SON DAKİKA
Hava Durumu

En büyük parkta sona doğru

Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem Bursa’ya kazandırdığı 2 milyon metrekarelik yeşil alanlardan biri olan Hüdavendigar Kent Parkı şekill

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem Bursa’ya kazandırdığı 2 milyon metrekarelik yeşil alanlardan biri olan Hüdavendigar Kent Parkı şekillenmeye başladı.



Başkan Altepe, 510 bin metrekarelik park içinde Dikkaldırım ile Odunluk mahallelerini birbirine bağlayan yaya köprüsünün tamamlanmak üzere olduğun, yaz sonunda parkın hizmete açılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, yoğun göçe bağlı olarak hızla artan kaçak ve çarpık yapılaşma yüzünden ‘yeşil’ kimliğinden uzaklaşan Bursa’nın yeniden ‘yeşille’ anılması için hayata geçirdiği Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki çalışmalara hız verdi. Bir taraftan BUSKİ ve diğer belediye birimlerinin 510 bin metrekarelik alan üzerindeki çalışmaları değer ederken, diğer taraftan müteahhit firmanın imalatları da devam ediyor. Proje kapsamında yer alan ve Nilüfer çayı üzerine inşa edilen asma yaya köprü de büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, il merkezindeki en büyük park özelliği taşıyan Hüdavendigar Kent Parkı’nda devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın katıldığı inceleme gezisinde yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem şehre kazandırdıkları en önemli eserlerin başında büyük parkların geldiğini belirterek, yıl sonuna kadar 2 milyon metrekarelik yeşil alanın Bursa’ya kazandırılacağını ifade etti. Park projeleri arasında yer alan, Osmangazi ve Nilüfer ilçeleri arasındaki 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı’nın bölgeye ayrı bir değer katacağını ifade eden Başkan Altepe, çalışmaların yaz sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, tenis kortları ve kano sporunun yapılabileceği bir kanalı da bünyesinde barındıran parkın ayrıcalıklı bir yaşam alanı olacağını dile getiren Başkan Altepe, “Hem belediye ekiplerimizin hem de yüklenici firmanın çalışmaları hızla sürüyor. Odunluk ve Dikkaldırım mahallelerini birbirine bağlayan yaya köprümüzün imalatı da tamamlanmak üzere. Yaşları 15 - 20 arasında değişen akağaç, manolya başta üzerine birçok ağaç çeşidinin dikimi de gerçekleşti. Yaz sonuna doğru hizmete açacağımız parkımız, sanki 20 yıllık bir park görüntüsünde olacak. Şimdiden bölge halkımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.