SON DAKİKA
Hava Durumu

En huzurlu imza

Nilüfer Belediyesi ve hayırsever Altınmakas ailesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Özlüce’ye huzurevi yapılacak. 

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer Belediyesi ve hayırsever Altınmakas ailesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Özlüce’ye huzurevi yapılacak. 


Nilüfer Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Hayırsever iş adamı Murat Altınmakas ve ailesi Nilüfer’de eksikliği hissedilen huzurevi yapımı için elini taşın altına koydu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya gelen hayırsever Altınmakas ailesi projenin önemine dikkat çekti. Türkiye’de yaşlı nüfusunun giderek arttığına değinen Murat Altınmakas, TÜİK verilerine göre son 10 yılda 65 yaş üstü nüfusun yüzde 50 artarak 8,5 milyona ulaşacağını ifade etti. Altınmakas, bugün nüfusun yüzde 7.7’sini oluşturan 65 yaş üstünün 2050 yılında yüzde 21 seviyelerine çıkacağının altını çizdi.
Nilüfer Belediyesi’nin sosyal projeleri hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey de, “Rakamlara bakıldığında bu tür sosyal projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Belediyeler ve ilgili kurumlar projeler üretip, toplumu ilgilendiren bu meseleler çözüm bulmalı. Elimizi çabuk tutmazsak ileride kilitlenmeler olur ve ne imkan ne de mekan yeter. Altınmakas ailesi çok önemli bir projeyi şehrimize kazandırıyor. Nilüfer Belediyesi olarak böylesine anlamlı projeye imza atmak son derece gurur verici. Tüm Nilüfer halkı adına hayırsever ailemize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve hayırsever aile adına Murat Altınmakas protokole imza attı. Arsa tahsisi Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen huzurevi, Altınmakas ailesi tarafından yaptırılacak ve adı “Özlüce İnci-Taner Altınmakas Huzurevi” olacak. 5 bin 540 metrekare toplam inşaat alanına sahip projede yemekhane, idari bölümler, revir ve doktor odası, hobi alanları, 34 adet çift kişilik, 8 adet dört kişilik, 12 adet tek kişilik oda, sığınak ve otopark bulunacak. Çevre düzenlemesini Nilüfer Belediyesi’nin yapacağı huzurevinin bahçesinde hobi alanları da oluşturularak kalan yaşlıların doğa içinde vakit geçirmeleri için ortam sunulacak. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.