SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelleri sanatla aşıyorlar

OSMANGAZİ BELEDİYESİ ENGELLİ BAKIM MERKEZİ’NDE (OBAM) EĞİTİM GÖREN ENGELLİ GENÇLER, EL EMEĞİ VE GÖZ NURU ESERLER ORTAYA ÇIKARIYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Engelleri sanatla aşıyorlar
Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelli gençler, el emeği ve göz nuru eserler ortaya çıkarıyor.
 

 

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak için faaliyet gösteren OBAM, engelli gençlere yönelik el sanatları kursları düzenliyor. Perşembe ve cuma günleri olmak üzere haftada iki gün gerçekleştiriliyor. 30 öğrencinin eğitim aldığı kurslar 5 saat sürüyor. Kurslarda, anahtarlık, toka, bileklik gibi birbirinden güzel aksesuarlar yapan engelli gençler, vakitlerini en güzel şekilde değerlendiriyor. El sanatları öğretmeni Derya Kuyumcu, kursa katılan engelli gençlerin özgüvenlerinin arttığını söyledi. Kuyumcu, “Kurslara katılan engelli gençlerimize keçe aksesuarları, takı tasarımları, ahşap süslemeler gibi el sanatları eğitimi veriyoruz. Bu kurslara katılan engelli gençlerimiz, güzel vakit geçirerek mutlu oluyorlar. Birbirinden güzel el işi ürünleri yaptıklarında kendilerine olan özgüvenleri artıyor ve evlerine yüzleri gülerek dönüyorlar” dedi. OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün de, OBAM’da engelli gençler için birçok faaliyet düzenlediklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.